renada, ţară insulară din zona sud-estică a Caraibelor, este cunoscută şi ca Insula Mirodeniilor, numărându-se printre principalii exportatori de nucşoară şi macis din lume. Relieful, dominat de dealuri şi munţi, este presărat cu arbuşti aromaţi de condimente şi flori tropicale rare. Aromele seducătoare de mirodenii, care se spune că se simt din larg, umplu pieţele colorate de duminică.
Nucşoara este condimentul simbol pentru statul cu plaje de paradis. De altfel, sămânţa aromată a nucşorului este reprezentată şi pe steagul naţiunii. Culturile de nucşor ocupă locul cel mai important în economia ţării, plasând-o pe locul secund în rândul producător de nucşoară, după Indonezia. Statul se remarcă pe piaţa mirodeniilor şi pentru producţia de scorţişoară, cuişoare, piper, ghimbir, coji de ienibahar şi cafea sălbatică, folosită în special de localnici.
Nucşoara a fost introdusă în Grenada în 1843, când un vas de negustorie s-a oprit aici, în călătoria sa din Indiile de Est spre Anglia. Vasul transporta câţiva arbori de nucşor, pe care i-a lăsat în Grenada, de aici începând istoria industriei de nucşoară a statului, care a ajuns să furnizeze aproximativ 40% din producţia mondială anuală. Lovită în 2004 de uraganul Ivan, Grenada a resimţit efectele mai ales în agricultură şi de atunci a trecut prin mai multe schimbări de management al culturilor de plante, sperând să revină la perioada de glorie, când era principalul furnizor de nucşoară pentru Occident.
Nucşorul este un arbore tropical mereu verde, cu înălţimea de până la 9-12 m, având tulpina dreaptă şi ramificată şi coroană piramidală mare. Fructul este o drupă de mărimea unui ou de găină, cu un înveliş tare, de culoare portocalie, ce ascunde în interior o sămânţă lucioasă cu o coajă tare, de culoare închisă, numită nucşoară.
În lista obiectivelor turistice de pe insulă se numără Staţia de Procesare a Nucşoarei din Gouyave.