14 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Potrivit mitologiei nordice, sfârşitul lumii are loc pe 22 februarie
Potrivit mitologiei nordice, sfârşitul lumii are loc pe 22 februarie

Potrivit mitologiei nordice, momentul Apocalipsei este mai aproape decât s-ar putea crede, iar sâmbătă, pe 22 februarie, pământul se va despărţi în două şi îi va elibera astfel pe locuitorii Lumii subterane, a cărei zeiţă ar fi temuta Hel.
Astfel, legenda nordică spune că în această sâmbătă seria de evenimente care duc la Ragnorak (soarta finală a zeilor) va culmina într-o bătălie epică, în care se vor confrunta zei precum Thor, Loki, Odin, Freyr şi Hermóor, iar Odin va fi ucis de Fennir şi celelalte zeităţi creatoare vor cădea, scrie independent.co.uk.
Mai departe, Pământul se va prăbuşi în mare, iar viaţa aşa cum o ştim va înceta, însă aceasta doar ca să reapară de la zero atunci când doi supravieţuitori de natură umană vor avea sarcina de a repopula planeta.
Se pare că aceste evenimente care precedă Apocalipsa Vikingilor au început deja, după ce lupul Fennir, fiul lui Loki, a evadat din închisoare, iar şarpele gigant Migard a ieşit din ocean. De asemenea, Ragnorak este descrisă în proza Edda din secolul al 13-lea, scrisă de Snorri Sturluson. Vikingii cred că Ragnarok are loc după trei ierni îngheţate şi fără nicio vară între ele.
Experţii de la Centrul Vikingilor Jorvik au prezis că sfârşitul lumii, pe 22 februarie, va coincide cu marea finală a celei de-a 30-a ediţii a Festivalului JORVIK.
Potrivit grupului, sunetul unui corn străvechi a putut fi auzit pe deasupra acoperişurilor din York anul trecut, pe 15 noiembrie, sub forma unui "purtător de necaz şi începutul unei numărători inverse până la Apocalipsa Nordică".
"Ragnarok este ultimul punct de cotitură din mitologia vikingă, atunci când zeii decad şi mor, aşa că este într-adevăr un eveniment care nu ar trebui subestimat", spune directorul festivalului, Danielle Daglan.
Potrivit acesteia, în ultimii doi ani au existat numeroase profeţii pentru sfârşitul lumii, aşa cum a fost prezis de clarvăzători, ghicitori şi vizionari, "dar sunetul cornului este posibil cel mai bun indicator de până acum că versiunea vikingă a sfârşitului lumii va avea loc  cu adevărat pe 22 februarie".
Festivalul, care are loc între 15 şi 23 februarie, promite să-i echipeze pe vizitatori cu uneltele necesare pentru a supravieţui apocalipsei, de la vânat pentru cei mai puternici războinici până la antrenarea copiilor pentru dezvoltarea aptitudinilor de luptă.
Dacă totuşi apocalipsa nu va lovi umanitatea sâmbătă, adaugă independent.co.uk, se va adăuga seriei considerabile de profeţii eşuate, incluzând Apocalipsa Maiaşă, care a spus că lumea urma să fie distrusă de un obiect interplanetar pe 21 decembrie 2012.


Articole înrudite