Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi-a reluat, luni, mandatul de edil pe care l-a câştigat la alegerile locale din 2008, dar pe care a fost nevoit să îl întrerupă în martie 2010 după ce a fost arestat pentru presupuse fapte de corupţie. Solomon s-a prezentat luni la serviciu cu o oră înainte de începerea programului de lucru, la intrarea în Primărie fiind întâmpinat cu aplauze de către angajaţi.
''Vreau mai întâi să am o întâlnire cu viceprimarii, cu angajaţii Primăriei, cu consilierii locali, să văd care este stadiul proiectelor aflate în derulare. După aceea, probabil că voi bate Craiova cu piciorul să stabilim ce avem de făcut în continuare'', a declarat Antonie Solomon.
La sediul Primăriei Craiova au venit, luni dimineaţa, şi prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa.
Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, joia trecută, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, că Antonie Solomon poate să îşi reia funcţia de primar, dar să şi aibă libertatea de a călători prin ţară, respingând recursul formulat de către procurorii DNA la o decizie dată pe 8 iulie de către Tribunalul Galaţi care înlocuia măsura de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara şi înlătura restricţia de a ocupa funcţia pe care acesta a deţinut-o înaintea arestării preventive.
Antonie Solomon este judecat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Pieca Gheorghiţă într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi.
Pe 3 martie 2010, primarul Craiovei, Antonie Solomon, preşedintele PDL Craiova, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Argeş, după ce fusese reţinut pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti pentru infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.
Solomon este acuzat că, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, ar fi primit suma de 50.000 euro de la acţionarul principal al S.C. PIC S.A din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova.
Potrivit DNA, la data de 9 noiembrie 2006, Solomon a primit de Penescu suma de 10.000 euro, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova, să înlesnească aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.
Ulterior, Consiliul Local Craiova a decis pe 10 martie 2011, în cadrul unei şedinţe extraordinare, ca viceprimarul Marinică Dincă (PDL) să îndeplinească atribuţiile de primar al Craiovei pe toată perioada în care primarul Antonie Solomon se află în arest preventiv.
Deşi Solomon a fost eliberat pe 8 septembrie 2010 după şase luni de arest preventiv, instanţa a decis menţinerea interdicţiei de a-şi exercita mandatul de primar, motiv pentru care Dincă a exercitat în continuare funcţia de primar interimar.
De când a fost pus în libertate, aproape lunar, Solomon, prin avocaţi, a solicitat Tribunalului Galaţi înlocuirea măsurii de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara.