18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O bunică de 87 de ani din Ialomiţa, cea mai în vârstă traficantă de droguri din România
O bunică de 87 de ani din Ialomiţa, cea mai în vârstă traficantă de droguri din România

Femeia este cea mai în vârstă traficantă de droguri din România şi a fost plasată sub control judiciar 60 de zile, fiind cercetată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc, împreună cu nepoţii ei, informează într-un comunicat Poliţia Română.
Potrivit poliţiştilor, „trei persoane, trei membre ale aceleiaşi familii, dintre care una aflată în executarea unei pedepse privative de libertate, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc”. În perioada iunie 2023 – februarie 2024, spun poliţiştii, oamenii au vândut şi droguri de risc şi mare risc. Mai precis, canabis şi cocaină, în judeţul Ialomiţa. De tranzacţii se ocupa şi bătrâna de 87 de ani. „La indicaţiile şi sub coordonarea nepoţilor ei, ar fi comercializat cantităţi de canabis şi cocaină, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzacţie”, au transmis poliţiştii.
În acest dosar, pe 29 februarie, poliţiştii au percheziţionat casa bătrânei din comuna Misleanu, Ialomiţa. Au descoperit acolo „22 de pungi din plastic transparent conţinând aproximativ 2,4 kilograme de canabis, 44.950 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi alte mijloace de probă, toate fiind ridicate de anchetatori”. În comunicat, Poliţia precizează că procurorii „au dispus împotriva bătrânei măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia şi starea de sănătate”, notează Libertatea.


Articole înrudite