13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cursuri IT gratuite pentru refugiaţii ucraineni
Cursuri IT gratuite pentru refugiaţii ucraineni

Unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT din regiune lansează a doua ediţie a programului "EmpowerU în România" şi, alături de Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR), va oferi refugiaţilor ucraineni fără cunoştinţe în IT acces gratuit la cursul "Find Your Place in IT".
Potrivit unui comunicat de presă al SoftServe, transmis luni Agerpres, cursul creat de SoftServe Academy este format din şase module introductive în limbaje de programare.
Modulele se vor derula pe parcursul a opt săptămâni şi sunt disponibile gratuit în limita a 35 de locuri. Cursul va fi predat în limba ucraineană, iar cei interesaţi se pot înscrie online, prin completarea formularului disponibil pe site-ul SoftServe, până pe data de 8 martie.
Pentru a fi eligibili, participanţii trebuie să fie cetăţeni ucraineni refugiaţi în România, să fi absolvit cel puţin învăţământul liceal, să dispună de un laptop sau computer cu acces la Internet şi să aibă o înţelegere de bază a limbii engleze.
Cursul va avea loc în perioada 25 martie - 24 mai 2024, constă în 16 sesiuni, fiecare cu o durată de două ore, ce vor avea loc de două ori pe săptămână. "În plus, cursanţilor li se recomandă alocarea altor 2 ore pe săptămână pentru a finaliza sarcinile practice şi pentru studiu individual. Participanţii vor fi selectaţi de către experţii SoftServe Academy în funcţie de criteriile prezentate şi de motivaţia descrisă în formularul de înscriere. La finalizarea programului, aceştia vor dobândi cunoştinţe de Java, HTML&CSS, analiză de date şi testare", se arată în comunicat.


Articole înrudite