28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste jumătate dintre români utilizau un smartphone la finele anului 2016
Peste jumătate dintre români utilizau un smartphone la finele anului 2016

Mai mult de jumătate dintre români (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut, echivalentul unei creşteri de peste patru ori raportat la intervalul 2012 - 2016, arată rezultatele unei cercetări comandate de Google.
Potrivit studiului, în România, tinerii cu vârste de sub 25 de ani utilizează cel mai mult smartphone-ul ca un asistent personal. Astfel, 91% dintre aceştia folosesc terminalul inteligent, faţă de 24%, în urmă cu 4 ani. În acest sens, 73% dintre cei chestionaţi utilizează motoare de căutare pe dispozitivul mobil, iar 79% vizitează platforme de social media, în timp ce jumătate dintre ei îşi verifică e-mail-ul pe smartphone. În plus, trei sferturi dintre tineri (75%) vizionează clipuri video pe smartphone cel puţin o dată pe săptămână, ascultă muzică (66%), verifică ora (71%) sau fac poze (65%).
Tot pe plan naţional, 38% dintre utilizatorii de smartphone spun că accesează mai des internetul de pe telefon decât de pe computer şi doar 17% dintre ei apelează preponderent la computer pentru a intra pe internet. În acelaşi timp, la finalul anului trecut, cei mai mulţi dintre români (31%) au declarat că utilizează două dispozitive inteligente, în timp ce 25% se mulţumesc cu un singur terminal, iar 15% cu trei dispozitive.
Pe de altă parte, la nivel global, adopţia smartphone-urilor în rândul utilizatorilor de Internet s-a dublat în ultimii patru ani, ajungând la 70%. Raportul Google Consumer Baromoter prezintă o concluzie a unui studiu multianual realizat în 40 de ţări, printre care şi România. Acest studiu documentează 5 ani de cercetare (între 2012 şi 2016), în care Google şi Kantar TNS au susţinut peste 625.000 de interviuri cu oameni din toată lumea. Google a fost fondat, în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.


Articole înrudite