22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tăriceanu: „Mi-aş dori ca România să capete o pondere mai mare pe harta cercetării şi inovării”
Tăriceanu: „Mi-aş dori ca România să capete o pondere mai mare pe harta cercetării şi inovării”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că şi-ar dori ca România să capete o pondere mai mare în domeniul cercetării şi al inovării.
"Mi-aş dori foarte mult ca şi România să capete o pondere din ce în ce mai mare pe harta cercetării şi inovării. Cred că în ultimii ani s-au făcut paşi semnificativi. Există o anumită tradiţie, o anumită şcoală, dar cred că trebuie să fim cu toţi de acord că chiar şi aceste realizări sunt insuficiente", a spus Tăriceanu la conferinţa "Inovare prin politici de cercetare şi învăţământ superior".
Acesta a afirmat că în urmă cu aproximativ o lună a avut o iniţiativă de a reuni cei mai importanţi economişti din România.
"Cu aproximativ o lună în urmă am avut o iniţiativă de a reuni cei mai importanţi economişti din România şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Ideea care pe mine mă obsedează este cum să facem ca România să progreseze mai repede, cum să facem să atingem criteriile de convergenţă. În traducere liberă, cum să facem să ne apropiem de standardul de viaţă mediu al Uniunii Europene cât mai repede", a mai afirmat preşedintele Senatului.
Acesta a precizat că reţeta este simplă, dar ingredientele sunt complicate.
"Reţeta nu este una miraculoasă, reţeta este simplă, ingredientele sunt complicate. Reţeta este să asigurăm un ritm de creştere a PIB cu 3-4 puncte procentuale peste media europeană. Ce politici adoptăm ca să atingem acest obiectiv? Altfel, România va trena la coada clasamentului ţărilor europene", a arătat Tăriceanu.


Articole înrudite