15 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
TOP 10 animale periculoase (FOTO)
TOP 10 animale periculoase (FOTO)

V-am pregătit un nou top, de data aceasta cu cele mai periculoase animale! Deci, să îi dăm drumul:

1.Taipanul

1 Taipanul
Să începem cu veştile proaste: când muşcă, taipanul  nu îţi oferă şanse de supravieţuire pentru că, după muşcătură, cedezi la o jumătate de oră, cu excepţia cazului în care ai norocul să fii aproape de un spital. Vestea bună este că acest tip de şarpe se fereşte de oameni cât mai bine: preferă să o ia mai uşor şi să trăiască la umbră cu familia sa şi cu alţi şerpi de acest fel. Dacă vezi unul, în timp ce vizitezi Australia, evită să  ataci sau să te aperi, chiar dacă te simţi în pericol. Într-adevăr, cea mai bună soluţie este să alergi.

2. Bivolul african

2 Bivolul african
Trăieşte în Africa subsahariană. Dacă este capabil să atace un leu, nu există nicio îndoială că poate ucide cu uşurinţă un om. Dovada: aproximativ 200 de oameni sunt ucişi pe an de bivolul din Cap. Se deosebeşte de alţi bivoli prin caracterul său perseverent şi agresiv. În plus, el poate crea o ambuscadă de care victima lui are şanse mici să scape. În plus, este cel mai greu bivol care există cu cele 900 de kilograme. Coarnele sale sunt foarte groase, cu diametrul de 100 cm.

3. Marele rechin alb

3 Rechinul
După cum probabil ştiţi deja, el este cel mai periculos dintre rechini. În general, rechinii din alte specii te vor lăsa în pace dacă nu îi deranjezi, motiv pentru care nu sunt cu adevărat un pericol dacă înoţi cu ei în mare. Rechinul alb, asta e cu totul altă poveste: chiar dacă  nu-l deranjezi, va veni să te caute. Marele rechin alb este un animal curios: Îi place să muşte fiecare nouă fiinţă vie pe care o întâlneşte, să o guste... În plus, poate mirosi o rană de departe. Se găseşte mai ales în Australia, Florida şi Insula Reunion.

4. Furnica siafu

4 Furnica Siafu
Cine ar fi crezut că o furnică mică ar putea fi atât de periculoasă pentru oameni? Furnica siafu se găseşte în Africa Centrală şi de Est. Are cea mai puternică falcă în comparaţie cu alte specii de furnici. Maxilarul său poate ridica de 5.000 de ori propria greutate, făcându-l o insectă formidabilă pentru animalele pe care le atacă. Vestea bună este că nu se mişcă repede, aşa că o poţi evita foarte repede, dar dacă eşti nemişcat, când dormi, de exemplu, rişti să te trezeşti cu răni adânci...

5. Mamba neagră

5 Mamba negru
Am găsit un şarpe mai formidabil decât taipanul : mamba neagră. Se găseşte în Africa sub-sahariană. Muşcătura lui îţi va da puţin timp de trăit. Dacă veninul taipanului  îşi face efectul după o jumătate de oră, cel al mambei negre te va face să cedezi după doar 20 de minute... Mai mult, este cel mai rapid şarpe de pe planetă cu o viteză de 30 km pe oră. Chiar dacă fugi, cu siguranţă va dori să te ajungă din urmă. Mamba neagră este responsabilă pentru majoritatea morţilor din Africa prin muşcături de şarpe.

6. Crocodilul de apă sărată

6.Crocodilul de apa sarata
Se găseşte frecvent în India, Australia şi Micronezia. Crocodilul de apă sărată este numit aşa pentru că înoată în mări mai degrabă decât în râuri. În Australia există un număr mare de acest crocodil pe insula Crab. Este un prădător redutabil şi un înotător excelent: nu ezită să înoate în zonele cele mai periculoase, unde marea nu dă niciodată ceva uşor, pentru a merge la vânătoare. Cântăreşte aproape 1.000 de kilograme şi poate măsura până la 6 metri.

7. Hiena pătată

7 Hiena patata
Puteţi determina care hienă este cea mai periculoasă observându-i blana. Într-adevăr, cele care au o haină pestriţă sunt mai formidabile decât verii lor cu haina în dungi. Există o mare diferenţă între cele două specii: hiena dungată este, în general, interesată doar de prăzile care au fost deja ucise, deci este un animal hoitar. Hiena pătată îşi ucide 95% din pradă. Dacă l-ai urmărit pe Regele Leu, cu siguranţă ai observat că hienele sunt reperate şi vor să atace prada vie precum micuţa Simba care abia le scapă.

8. Peştele-balon

8 pestele balon
Este drăguţ şi chiar vrei să-l atingi, dar fereşte-te de aparenţe: peştii-balon au o otravă mult mai puternică şi mai mortală decât cianura. Peştele-balon nu se poate apăra altfel, făcându-l prada ideală pentru prădătorii Oceanului, dar natura este ingenioasă: În caz de pericol, se umple de apă şi se umflă considerabil ceea ce îl face ne-comestibil. Iar omul nu ar trebui să rişte să se apropie de el din cauza otravii sale celebre.

9. Ariciul de mare „înflorit”

9 arici de mare cu flori
Nu e frumos? Am vrea chiar să ne facem un selfie cu această creatură drăguţă a mării. Dar, din păcate, ar fi mai bine să rămânem la Photoshop, deoarece acest animal este unul dintre cele mai bine evitate. Se găseşte în principal în apele calde, adică în Japonia, Australia şi Indonezia. Arciul de mare înflorit, dacă îi traversezi calea, nu e prietenos: poate  provoca dureri musculare şi o respiraţie grea care  sufocă uşor victimele.

10. Pestele „piatra de recif”

10Pestele piatra de recif
Tot în Australia, există încă un animal periculos: peştele piatră, care se găseşte în general în recife şi acesta este fatal pentru oamenii care se aventurează pe ele. De obicei, omul este atacat la picioare. Mai mult, este chiar posibil să fii atacat în timp ce mergi pe nisip ştiind că peştele piatră poate supravieţui până la 24 de ore în afara apei. De parcă recordurile sale nu ar fi de ajuns, este cel mai otrăvitor peşte din lume. Dar, există un antidot împotriva otravii sale, dar care trebuie folosit rapid înainte de o oră de la contact!


Articole înrudite