16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii cu drept de vot care nu sunt membri ai vreunui partid politic şi sunt interesaţi să se implice în observarea alegerilor de duminică, 10 iunie, se pot înscrie, până la data de 5 iunie 2012, la sediul Asociaţiei Prodemocraţia Club (APD) Galaţi din str. Domnească nr. 137. De asemenea, se pot face înscrieri şi on-line pe siteul www.alegericorecte.ro, cu menţiunea că înscrierea on-line trebuie să fie confirmată prin depunerea declaraţiei de nepartizanat politic la sediul APD Club Galaţi.
„Dată fiind importanţa alegerilor pentru reprezentarea intereselor cetăţenilor din comunităţile locale, APD Club Galaţi subliniază necesitatea organizării şi desfăşurării corecte a scrutinului şi îi încurajează pe toţi cetăţenii să i se alăture în campania de observare a acestuia”, a precizat Fănel Spulber, preşedintele APD Galaţi.
APD va asigura instruirea persoanelor interesate să fie observatori interni, privitor la prevederile legale care reglementează aceste alegeri, tehnica de votare, procedurile prealabile deschiderii secţiilor de votare şi după închiderea secţiilor de votare, drepturile şi obligaţiile observatorului, precum şi a posibilelor nereguli şi fraude, urmând să fie selectaţi în vederea acreditării din partea organizaţiei participanţii care vor dovedi că au acumulat informaţiile necesare pentru a face faţă misiunii de observare. Observatorii acreditaţi vor beneficia şi de asistenţă din partea coordonatorilor asociaţiei de la nivel local şi naţional în ziua votării. Activitatea observatorilor se va desfăşura în regim de voluntariat, cu asigurarea decontării cheltuielilor aferente acestei activităţi.


Articole înrudite