26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bogdan Rodeanu (USR): Aceiaşi băieţi deştepţi au înlocuit kilowattul cu kilogramul de grâu
Bogdan Rodeanu (USR): Aceiaşi băieţi deştepţi au înlocuit kilowattul cu kilogramul de grâu

Deputatul USR de Galaţi, Bogdan Rodeanu, consideră că o nouă mafie ia naştere, în România, după ce săptămâna trecută în Camera Deputaţilor a fost votată majoritar legea care prevede obligaţia ca toţi producătorii agricoli să-şi declare stocurile către Ministerul Agriculturii.
”USR a votat împotrivă, dar, prin votul majorităţii lui Johannis, legea a trecut. Ce prevede, însă, acest proiect? Pe scurt, toţi producătorii agricoli vor trebui să-şi declare stocurile către Ministerul Agriculturii. Doar de atât ar avea nevoie aceşti băieţi deştepţi. Deja controlează Ministerul Agriculturii: au un ministru numit Daea, depăşit şi inofensiv, plus sute de indivizi angajaţi politic în minister. Ce s-ar întâmplă dacă informaţiile în timp real privind stocurile şi mobilitatea lor ar ajunge la cine nu trebuie? În România s-ar instaura Samsăreala Legalizată de PSD şi PNL în Agricultură.
Producătorul agricol român şi-ar pierde puterea de negociere pe propriile produse. Băiatul la costum, cu maşină de lux, care va sosi la poarta fermei, va şti ce cantităţi are agricultorul în silozuri, de când le are şi când trebuie să le vândă. Îi va stabili producătorului preţul şi condiţiile de achiziţie.
Ce s-ar întâmpla dacă doar băieţii deştepţi ar şti câte cereale se consumă în România? Care sunt stocurile de produse şi unde sunt localizate acestea? Cât de vechi sunt?
Practic, aceşti băieţi ar face bani buni pe operaţiuni de import – export, vor manipula preţul la produsele agricole. Vor câştiga enorm de mulţi bani, nemunciţi. De unde aceşti bani? Din preţul jumulit şi de la producător şi din felia de pâine pe care o vor lua de pe masa fiecărei familii de români, dimineaţa, la prânz şi seara”, a declarat deputatul Bogdan Rodeanu.
Despre posibilitatea transformării în realitate a acestui scenariu, parlamentarul gălăţean este convins că aşa va fi.
”Da, este foarte posibil şi plauzibil 150%. Am văzut proiecte de legi cu dedicaţie, trecute prin Parlament de PNL şi PSD şi care făceau monopoluri sau exonerau de răspundere penală anumite persoane. PSD şi PNL au experienţă aici şi au mai făcut-o. Este asta o vulnerabilitate a statului român, prin care grupuri de interese conectate politic la instituţiile statului pot face averi pe mâna PNL şi PSD? Da.
Întrebaţi orice economist, consultant sau specialist în Bursă ce înseamnă să poţi avea aceste informaţii. Va vor spune ei cum poţi să faci bani chiar din birou, prin speculă şi manipularea preţurilor, prin crearea unor cereri şi oferte artificiale.
Este asta o problemă de Siguranţă Naţională? Cu certitudine!
Datele strategice, care ţin de stabilitatea economică naţională vor fi gestionate de nişte funcţionari puşi în ministere de indivizi cu interese propria, ca răsplată politică pentru voturilor acordate”, a subliniat Bogdan Rodeanu.
Acesta a povestit că a doua zi după vot, PSD şi PNL au argumentat că e o urgenţă, iar situaţia războiului din Ucraina generează astfel de măsuri în Parlament.
”Urgenţă?! Proiectul a intrat în circuitul parlamentar în luna martie 2022. Se face anul. Care e urgenţa?
Dacă era aşa urgent, atunci Guvernul României dădea un OUG cu aceste măsuri. Şi mai cerea şi avizul CSAT.
Pentru că, întradevăr, accesul grupurilor de interese politico-financiare la aceste informaţii, prin ministerul condus de Petre Daea, constituie o adevărată problemă de Siguranţă a Statului Român. Noi, cei din USR, mergem până la capăt şi ne împotrivim unor astfel de măsuri. Şi producătorii agricoli, la fel. Am discutat cu mulţi dintre ei. Sunt sideraţi. Şi revoltaţi. PNL şi PSD sunt la un pas de instituirea rechiziţiilor la preţ fix – dar nu pentru stat ci pentru samsari”, a mai spus parlamentarul gălăţean.


Articole înrudite