Deputat USR Bogdan Rodeanu: "USR este acum principalul partid de opoziţie" Recomandat

Marți, 23 Noiembrie 2021 10:31
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 22 noiembrie 2021, partidele au mers la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru formarea guvernului. De altfel, în scurt timp după încheierea consultărilor, preşedintele României a ieşit public şi a anunţat că l-a desemnat ca şi candidat pentru funcţia de premier pe Nicolae Ciucă de la PNL.
Întrebat de ce nu a mers USR la consultări, deputatul USR Bogdan Rodeanu a explicat: "USR a luat decizia de a nu merge la consultările pentru formarea guvernului, convocate pentru astăzi de preşedintele Klaus Iohannis deoarece considerăm că nu sunt consultări reale, ci doar un simulacru cu rezultatul dinainte cunoscut. Klaus Iohannis a devenit naşul guvernării PNL – PSD – UDMR. Nu vom vota guvernul capturat de PSD, partidul care a masacrat legile justiţiei şi care i-a gazat pe români, pe 10 august. Pentru Klaus Ionannis, protestele din 2017 şi 2018 nu mai contează".
Bogdan Rodeanu susţine că USR este acum principalul partid de opoziţie. "Suntem singurii care apărăm valorile democratice, europene şi autentic liberale. PNL a abandonat reformele obligatorii pentru modernizarea României. PNL susţine măsurile populiste pe care le doreşte PSD şi care costă peste 30 de miliarde de lei în plus. De unde vor veni aceşti bani? Fie din împrumuturi, fie din tăierea investiţiilor. USR va folosi toate pârghiile din Parlamentul României şi Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliţie PSD-PNL nu derapează de la reformele votate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Obiectivul nostru este ca cele 30 de miliarde câştigate de România în timpul mandatului USR sa fie folosite pentru români şi să nu ajungă în conturile clientelei PSD şi PNL", a mai spus Bogdan Rodeanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu