03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dispute politice la judeţ, de la o scenă
Dispute politice la judeţ, de la o scenă

Consilierii judeţeni s-au reunit săptămâna trecută într-o şedinţă extraordinară pentru a vota cele trei propuneri aflate pe ordinea de zi. Propunerile au fost adoptate de forul judeţean, existând oarece contre la punctul ce viza parteneriatul dintre Cnsiliul Judeţului şi oraşul Târgul Bujor, prin care consilierii au decis ca bujorenii să poată folosi scena din dotarea judeţului pentru serbările oraşului care vor avea loc la finele lunii mai (30 mai-1 iunie). 

A existat propunerea realizării unui proiect distinct pentru chestiunea scenei. Iar consilierii judeţeni PNL, mai exact cei din zona fostului PDL, au cerut încheierea unui parteneriat similiar între CJ şi toate localităţile judeţului. Solicitarea a fost făcută de către Ion Ştefan, în termeni pacifişti, Liviu Adrian Butunoiu a fost ceva mai supărat, iar colegul lor Caloeanu a fost pe de o parte zeflemitor, pentru ca apoi să puncteze faptul că CJ cheltuie mai mulţi bani acum, pentru ca scena să ajungă la Bujoru, plătind indemnizaţia consilierilor reuniţi în şedinţa extraordinară. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, preşedintele CJ, a replicat că sedinţa extraordinară a avut ca scop şi realizarea unui proiect prin care CJ nu va cheltui niciun ban, dar Direcţia pentru Protecţia Copilului va beneficia de construcţia a două case de tip familial, investiţia având să fie realizată de către fundaţia SERA. Şi este firesc să reamintim faptul că tocmai consilierii care au avut de această dată obiecţii au cerut retragerea propunerii cu scena de pe ordinea de zi la şedinţa ordinară aferentă lunii aprilie, aşa că observaţia privind costurile ridicate prin convocarea consilierilor a venit ca bâta în baltă, pentru că prin deducţie logică ar însemna că tocmai ei ar fi cei care ar fi generat o cheltuială în plus, prin retragerea propunerii, şi necesitatea convocării unei şedinţe extraordinare. Mai mult chiar, la şedinţa anterioară, Ion Ştefan, cel care a cerut retragerea propunerii de pe ordinea de zi (prin comisia de Cultură) absentase şi astfel nu îşi putuse prezenta amendamentul privind realizarea unui acord cu toate localităţile judeţului pentru ca fiecare să poată beneficia de scena în discuţie.

Ion Ştefan a mai avut nelămuriri privind sensul existenţei unei strategii de dezvoltare a judeţului, că tot se pusese problema costului mai ridicat al celei anterioare. Lămuririle au venit din partea preşedintelui CJ – fără strategie nu se pot accesa proiecte cu finanţare europeană. 

O altă intervenţie a fost cea a Simonei Hapeci, care le-a cerut colegilor săi mai multă implicare în problemele comunităţii locale, chiar dacă ei reprezintă forul judeţean, şi nu pe cel municipal, astfel încât consilierii judeţeni să devină persoane active în viaţa comunităţii şi să iasă din tiparul de “ridicător de mână” la şedinţele CJ. Hapeci menţionase că participase la protestul concitadinilor legat de situaţia apei şi încălzirii în oraşul nostru.


Articole înrudite