04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Femeile liberale au premiat excelenţa profesională a doamnelor neînregimentate politic
Femeile liberale au premiat excelenţa profesională a doamnelor neînregimentate politic

Mai multe doamne neînregimentate politic ce exceleză în profesiile lor au fost premiate de femeile liberale, la cea de a V-a ediţie a Galelor Organizaţiei Femeilor Liberale, desfăşurată sâmbătă. Ediţia a fost dedicată celor 140 de ani trecuţi de la înfiinţarea PNL. La eveniment a fost prezentă preşedinta femeilor liberale la nivel naţional, Lucia Varga, şi în minoritate, aşa cum glumea unul dintre cei doi reprezentanţi ai bărbaţilor, copreşedintele organizaţiei municipale, senatorul Paul Ichim, şi copreşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Victor Paul Dobre.

Premiile au fost acordate următoarelor doamne: Chiţa Popovici, profesor de matematică, Cristina Neacşu, Magdalena Moroşanu, Andreea Eni, Cristina Cocu, Georgeta Muscă Oană (profesor), Delia Gavriliu, Adriana Niţu, Rodica Cristovici şi actriţei Liliana Lupan. Magdalena Gaiu, copreşedinta organizaţiei femeilor liberale, a invitat-o să se adreseze auditoriului pe omoloaga sa provenită din anteriorul PDL, Melania Boşcăneanu. Aceasta şi-a exprimat admiraţia faţă de colegele din vechiul PNL alături de care face în prezent politică. 

În intervenţia sa, Victor Paul Dobre a punctat faptul că anul viitor vor fi alegeri iar doamnele vor avea un rol foarte important: “consider că e mai bine să ai încredere în femei”. 

Senatorul Ichim a avut în intervenţia sa o referire privind regretele celor care se află în ultimele clipe de viaţă: că nu şi-ar fi acordat suficient timp lor înşişi, ori familiei, sau au lucrat prea mult. Deci e bine să reflectăm uneori asupra priorităţilor din vieţile noastre. A continuat punctând ulterior rolul de factor al echilibrului pe care îl are o femeie în familie, mulţumind astfel doamnelor pentru că reprezintă stabilitatea, echilibrul, şi persoana care se ocupă constant de copii, dincolo de profesia pe care reuşeşete să o realizeze.   

Lucia Varga le-a încurajat pe doamne să se implice politic, menţionând că personal nu a fost niciodată împiedicată să se dezvolte politic: „Cred că mai curând noi femeile am preferat să facem un pas mai în spate, fiind mai comod. Însă pe mine m-au promovat realizările profesionale”. Lucia Varga ne-a declarat că doamnele care vor dori să candideze la viitoarele alegeri, pentru diferite funcţii, vor fi pregătite astfel încăt să poată câştiga cât mai multe dintre ele. Lucia Varga consideră ca fiind foarte importantă implicarea cât mai intensă şi numeroasă a doamnelor care reprezintă ceva pentru comunităţile lor în politicile publice în particular şi în politică în general. Argumentele: societatea se confruntă cu aceleaşi probleme ca la începutul anilor '90. Varga a menţionat deficienţele din sistemul sanitar, absenţa creşelor, a locurilor de muncă, locuinţelor, suportul redus acordat vârstnicilor, opinând că femeile politice vor putea convinge lumea politică de necesitatea prioritizării soluţiilor la problemele menţionate mai sus. 


Articole înrudite