18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Toader a „vizitat” DNA pentru plângerea făcută fostului prefect
Mircea Toader a „vizitat” DNA pentru plângerea făcută fostului prefect

Deputatul Mircea Toader a precizat vineri că la finele anului a fost chemat la DNA întrucât instituţia a reluat lucrul la plângerea pe care deputatul a făcut-o în 2012, din poziţia de lider PDL. La acea dată Toader reclama organizarea alegerilor cu încălcarea legii, de către fostul prefect, Cătălin Emanoil Bocăneanu. Toader a declarat: “Înainte de Anul Nou am fost chemat la DNA şi le-am spus că le aduc toate datele. La acea vreme, întâi l-am atenţionat pe Bocăneanu că îi vom face plângere penală dacă nu respectă legea. L-am atenţionat, dar doi bani n-a dat. Apoi, i-am făcut plângere penală semnată de mine în calitate de preşedinte PDL Galaţi la acea vreme”.
Toader reclamase faptul că fostul prefect ignorase propunerile primarilor de localităţi, făcute aşa cum prevede legea, şi numise discreţionar preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare la alegerile locale din 2012. Deputatul a declarat: ”El nu a respectat legea şi a pus pe liste pe cei pe care şi i-au dorit preşedinţii de organizaţii PSD din comunele respective. De exemplu, la Matca, preşedintele secţiei de votare a fost o persoană care avea doar patru clase. DNA ne-a cerut documentaţia şi o vom pune la dispoziţie. La câte belele are domnul Bocăneanu, îi mai vine una, dar trebuie să înţeleagă fiecare că legea trebuie respectată, că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata istoriei”.
Din poziţia de prefect, în 2012, Bocăneanu răspunsese acuzaţiilor lui Toader destul de relaxat: “Dacă dânsul consideră că asta trebuie să facă, poate să o facă, nu e nicio problemă, dumnealui are un stil propriu de a interpreta legea. Legea spune clar: se întocmesc nişte liste de primari, se înaintează prefectului şi conţin propuneri. Deci, lingvistic analizând, termenul de propunere nu înseamnă obligativitate sau strict limitare la acele persoane recomandate de primari. Poate nu ştiu eu limba română”.


Articole înrudite