În ziua în care senatorul PDL Marius Necula îşi va anunţa oficial candidatura la Primărie, mai precis la conferinţa de presă pe care o va susţine vineri, grupul de consilieri locali ai PDL va depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care încearcă să atragă voturile pensionarilor. Deşi senatorul Necula declara în cadrul conferinţei de presă susţinute săptămâna trecută că doreşte ca o anumită categorie de pensionari să primească lunar gratuit o anumită cantitate de apă rece, motivând că este vorba doar de o măsură de protecţie socială îndreptăţită, atât timp cât Apă Canal ar înregistra pierderi, măsura poate fi considerată a avea un puternic iz populist şi de campanie. Din păcate, aceasta nu ar fi una singulară, dacă ţinem cont de faptul că aleşii locali de la toate partidele au votat la începutul acestui an un proiect de hotărâre de CL prin care pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani să poată circula gratuit pe toate mijloacele de transport în comun ale Transurb. Exact în ziua în care senatorul Necula îşi va anunţa, potrivit surselor noastre, candidatura la Primăria Galaţi din partea PDL, grupul de consilieri locali portocalii va înregistra la Primărie o iniţiativă legislativă privitoare la acordarea gratuită a celor 3 metri cubi de apă rece.
„La iniţiativa senatorului Necula, în numele grupului de consilieri locali ai PDL, am realizat un proiect de hotărâre privitor la acordarea lunară, gratuită, a 3 metri cubi de apă rece pensionarilor care au o pensie de maxim 1.000 de lei. Proiectul îl vom depune vineri la registratură. Potrivit calculelor noastre, de această facilitate ar urma să beneficieze 36.000 de pensionari, iar cantitatea anuală de apă rece care ar urma să fie dată gratuit ar fi de 1,2 milioane de metri cubi, ceea ce ar costa circa 4,1 milioane de lei. Această sumă ar urma să fie subvenţionată de la bugetul local”, ne-a declarat consilierul local PDL Viorel Trif.
Iniţiativa respectivă, care a fost gândită tot doar pentru pensionari, reprezintă un semnal că şi portocaliii gălăţeni vor încerca să atragă în primul rând votul bătrânilor, care se ştie că reprezintă electoratul cel mai activ, care se duce să pună ştampila în ziua votului. Din păcate, tinerii - foarte mulţi având salarii cât pensiile pensionarilor - sau şomerii, care primesc şi mai puţini bani sau deloc, reprezintă nişte segmente de electorat care nu sunt în atenţia niciunui partid. Şi asta pentru că nu se duc la fel de conştiincioşi la vot ca şi pensionarii.