21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Răfuiala politică din CJ Galaţi a generat şi un... embargou
Răfuiala politică din CJ Galaţi a generat şi un... embargou

Serialul contrelor dintre foştii "colegi" din USL continuă în planul politic gălăţean. Ultima şedinţă a Consiliului Judeţului Galaţi a arătat că reprezentanţii "noii puteri" judeţene, formată din consilierii PSD şi aliaţii săi de centru-stânga, UNPR, PC şi PPDD, au cam votat de unii singuri hotărârile propuse. Asta în timp ce "noul PNL", opoziţia creată de foştii parteneri de "Uniune" (USL) ai PSD, consilierii PNL strâns uniţi de noii veniţi în alianţa de centru-dreapta, consilierii PDL, a preferat "să pună" de un embargou la vot. Adică, cum s-ar spune, au venit la muncă, şi-au bifat prezenţa (probabil, pentru indemnizaţie, că benzina "cailor putere" cu care se preumblă fiecare e scumpă) dar n-au vrut muşchii lor să dea satisfacţie celorlalţi. Concret, "dreapta" acuză "stânga" de şedinţă ilegală!
Culmea este că preşedintele CJ Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, şi-a văzut liniştit de treabă. A anunţat scoaterea de pe ordinea de zi a trei dintre proiectele de hotărâri propuse şi introducerea altora, astfel încât şedinţa "s-a lungit" cu votul a circa douăzeci de hotărâri înscrise pe noua ordine de zi aprobată de consilierii care "au muncit" (ce mai contează numărul acestora...). Printre care şi o rectificare bugetară, atât de "aşteptată" de jurnalişti să "pice" din lipsă de susţinere a două treimi din cvorum, care a trecut fără probleme pentru că, de fapt, era nevoie de majoritate simplă (50% plus unul). Ironia face ca preşedintele CJ să fie, la un moment dat, chiar generos cu opoziţia, acceptând susţinerea unui amendament propus de liderul grupării PDL, consilierul judeţean Ion Ştefan. Dar o altă intervenţie a aceluiaşi consilier a fost rapid "atacată" tăios de vicepreşedintele CJ Cornel Hamza. Nici o altă intervenţie a liderului PNL, consilierul judeţean Tania Bogdan, nu a scăpat de "contre" venite din partea PPDD, completate de căteva remarci "drăgăstoase" ale preşedintelui CJ, semn că relaţia dintre foştii parteneri USL chiar a însemnat ceva în trecut. Din păcate, pentru spiritul anost al şedinţei CJ de săptămâna trecută, una dintre hotărâri nu a reuşit să treacă. Votul negativ în privinţa desemnării noului şef al Serviciului Judeţean de Evidenţă a Persoanei (SJEP) a lăsat, practic, instituţia fără conducere. Pentru funcţia de director executiv al SJEP era nominalizat juristul Tudorel Chirnoagă, angajat al instituţiei, iar asocierea numelui său cu dosarul "Bocăneanu" (în care un fost prefect de Galaţi este acuzat de fapte de corupţie) probabil, nu le-a convenit unora dintre consilierii judeţeni. Însă, aşa cum a şi afirmat "nominalizatul", el nu are decât calitate de martor în dosar, la fel ca "jumătate dintre angajaţii instituţiei".
La final, cert este că şedinţa CJ s-a încheiat ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, fiecare dintre părţile aflate în dispută şi-a văzut de... propriile interese. Una, să voteze şi cealaltă, să se eschiveze. 


Articole înrudite