22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dobre şi Resmeriţă, umăr la umăr, ţintind victoria supremă
Dobre şi Resmeriţă, umăr la umăr, ţintind victoria supremă

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Victor Paul Dobre, l-a avut ieri oaspete de onoare, în sediul de pe str. Universităţii, pe omologul său de la PDL, în speţă preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL. Dat fiind stadiul în care se află cimentarea alianţei electorale a celor două partide şi mai ales a „fuziunii prin comasare” (care seamănă a naibii de tare cu una prin absorbţie... dar asta e altă poveste), conferinţa de presă comună a celor doi lideri locali ar putea fi rezumată la ceva de genul „la nivel naţional e aşa... se va mai proceda la... în plan local urmează să... deocamdată nu ştim cum va fi”. Chestii tehnice, în principiu, unele dintre ele greu de explicat chiar şi de venerabilul V.P. Dobre, care poate număra pe degete lunile (nu anii!) în care n-a fost într-o structură de conducere a partidului de când a intrat în politică. În fine... despre chestiile tehnice ar trebui lăsaţi să vorbească cei de la Centru, că acolo se „coace” totul, în teritoriu doar se aplică fără crâcnire. Iar în plan local Dobre ştie exact ce trebuie făcut, pentru că a participat la întocmirea documentelor la Centru. Ştie şi ce urmează să se întâmple. Spre exemplu, la începutul conferinţei, prezentându-l pe oaspetele său, i-a acordat titulatura de „încă” preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL. E drept că PDL va dispărea ca partid, pe la anul, dar parcă e prea devreme să-i cântăm prohodul. În mod cert, lui Resmeriţă, aflat la o rotire de cot distanţă, nu i-a picat bine, dar a parat elegant când i-a venit rândul, spunând că e prima conferinţă comună având în spate vechea siglă a PNL, pentru că la următoarea conferinţă sigla liberalilor va fi schimbată, aşa cum au cerut ei, colegii democrat-liberali.
Dar până la fuziune mai e mult. Deocamdată s-a pus de-o alianţă de dreapta - Alianţa Creştin Liberală - pentru a se bate cu cealaltă alianţă, care-l vrea pe Ponta preşedinte al României. Şi dacă tot vorbim de alegerile prezidenţiale, Dobre a mai comis o „nefăcută”, vorbind aşa, ca fapt divers, de viitoarea înfruntare între Ponta şi Iohannis, de parcă posibilii candidaţi de la PDL ar fi şi ieşit deja din cărţi. E drept că, în cele din urmă, ar trebui să se întâmple o chestie absolut spectaculoasă ca să nu fie Iohannis candidatul comun al celor de la PNL şi PDL, dar ceva mai puţină aroganţă din partea liberalilor n-ar strica, pentru că nu se ştie cine se mai supără prin PDL şi îşi ia jucăriile (a se citi dosarele) să plece spre alte zări politice. Resmeriţă zice că nu are cunoştinţă, deocamdată, de vreun nemulţumit în organizaţia sa şi este convins că „nu vor fi pierderi de oameni”, dar nu se ştie niciodată.

La Galaţi, ACL trece pe răboj o primă victorie

Una peste alta, la momentul actual, noua alianţă de dreapta se poate lăuda la Galaţi că are mai mulţi consilieri în Consiliul Judeţului decât partidul lui Ponta. Mă rog, al lui Dan Nica... dar pe dumnealui o să-l cam uite lumea, că şi aşa nu-l prea vede iar de auzit despre el aude numai chestii rele). Revenind la situaţia din CJ, trebuie remarcat că degeaba ACL are mai multe fotolii de consilieri decât PSD, pentru că nu are şi majoritatea în Consiliu (chestie de negociere). Din acest motiv a pierdut fotoliul de vicepreşedinte şi acum aleşii judeţeni ai PNL şi PDL au în CJ o atitudine specifică opoziţiei: participă dar nu votează. E o vorbă care zice că cine nu votează nu contează. Aşa o fi? Până una-alta, în CJ au picat nişte proiecte importante „graţie” noilor aliaţi de dreapta, ceea ce poate fi trecut pe răboj ca o victorie a Opoziţiei locale. Dobre s-a declarat chiar foarte mândru de asta.
Urmează să vedem ce ne mai aduce lunga vară fierbinte. Cert e că vine o toamnă tristă şi o iarnă în care ne vom plânge în pumni în timp ce unii îşi vor freca mâinile. C-aşa-i în politică şi în viaţă.


Articole înrudite