02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât câştigă bugetarii gălăţeni - azi, Garda Financiară
Cât câştigă bugetarii gălăţeni - azi, Garda Financiară
Vălul existent de 20 de ani asupra câştigurilor angajaţilor care muncesc în slujba statului, şi aici ne referim atât la ministerele şi agenţiile guvernamentale, cât şi la instituţiile deconcertrate ale statului, a fost ridicat după ce preşedintele României, Traian Băsescu, a solicitat ca la nivelul fiecărui minister şi implicit a instituţiilor aflate în subordine să fie făcute publice veniturile angajaţilor, şi nu numai salariile de bază, ci şi alte categorii de venituri încasate.
Semnalul dat de preşedintele României a fost luat în considerare până la ora actuală de majoritatea instituţiilor aflate în slujba statului, mai existând însă cazuri, puţine ce-i drept, de instituţii, inclusiv din Galaţi, care nu au făcut publice salariile angajaţilor plătiţi din banii statului. Sugestia preşedintelui României nu a avut ecou din păcate în rândul admnistraţiei publice locale şi judeţene, şi aici ne referim la faptul că nici Primăria Galaţi, nici societăţile locale aflate în subordinea municipalităţii şi nici Consiliul Judeţului sau instituţiile aflate în subordinea sa nu au făcut publice veniturile angajaţilor, de la femeia de serviciu şi până la director, deşi aceşti salariaţi sunt plătiţi tot din banii contribuabililor. Lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte declararea câştigurilor angajaţilor poate naşte o întrebare legitimă, şi anume dacă nu cumva ne sunt ascunse anumite lucruri. După ce în ediţia de ieri a ziarului v-am prezentat câştigurile celor 48 de  angajaţi ai  Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, instituţie al cărui director coordonator a câştigat în cursul lunii aprilie suma de 1.984 de lei şi unde cel mai mic salariu a fost de 728 de lei, potrivit datelor făcute publice pe site-ul instituţiei gălăţene, în ediţia de azi vă prezentăm veniturile obţinute în cursul lunii aprilie la nivelul Gărzii Financiare Galaţi. Ne-am propus acest demers, de a prezenta veniturile angajaţilor aflaţi în slujba statului pentru ca cititorii să poată aprecia dacă modul de salarizare existent la nivelul fiecărei institituţii este sau nu corespunzător, dacă veniturile angajaţilor sunt sau nu mari, dacă numărul de personal este mare sau nu şi dacă se impune în anumite cazuri reorganizarea instituţiilor, precum şi schimbarea sistemului de recompensare a muncii depuse de cei aflaţi în slujba statului.

Garda Financiară Galaţi: 29 de angajaţi pe statele de plată

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Garda Financiară Galaţi are un număr de 29 de angajaţi, lista de personal neincluzând posturi de şofer sau de secretară. Potrivit datelor oficiale, venitul net total al angajaţilor Gărzii Financiare Galaţi aferent lunii aprilie a fost alcătuit din două categorii, şi anume venitul net realizat în baza Legii 330 din 2009 privind salarizarea unitară, la care s-a adăugat venitul net realizat conform OG 92 din 2003 (este vorba de stimulente). Veniturile nete pe care vi le vom prezenta în continuare, realizate în cursul lunii aprilie de către angajaţii Gărzii Financiare Galaţi, nu includ cota-parte din premiul anual aferent anului 2009, plătit în cursul lunii aprilie, se precizează pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
La Garda Financiară Galaţi lucrează un economist, care a avut în luna aprilie un venit total de 1.711 lei (din care 869 de lei venit net realizat potrivit Legii 330), un consilier juridic care a avut un câştig net de 1.800 de lei (din care 958 lei venit net conform legii salarizării), precum şi doi experţi principali clasa 1, care au avut un venit net total de 1.800 de lei, respectiv 1.932 de lei. La Garda Financiară Galaţi îşi desfăşoară activitatea 5 comisari asistenţi clasa 5, care au câştigat în cursul lunii aprilie între 1.124 de lei şi 1.869 lei (în aceste sume fiind incluse şi stimulentele). În afara celor 5 comisari asistenţi, la Garda Financiară Galaţi îşi mai desfăşoară activitatea 2 comisari principali clasa 1, care în cursul lunii aprilie au avut un venit net total de 1.800 lei, respectiv 1.518 lei. De asemenea, aici mai lucrează 14 comisari superiori, care în cursul lunii aprilie au avut un venit net, potrivit Legii salarizării unice, cuprins între 1.354 de lei şi 2.291 lei, la care s-au adăugat venituri primite în baza OG 92/2003 (al căror cuantum a fost diferenţiat), astfel că veniturile lor nete s-au ridicat la sume cuprinse între 1.984 de lei şi 4.193 de lei.

4 posturi de conducere la Garda Financiară Galaţi

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la nivelul Gărzii Financiare Galaţi există patru posturi de conducere, şi anume director coordonator grad 2, director coordonator adjunct grad 1, precum şi două posturi de comisar şef divizie treapta 1. Venitul total net al directorului coordonator al Gărzii Financiare Galaţi a fost în cursul lunii aprilie de 5.508 lei (din care 2.212 lei reprezintă venitul net realizat conform legii salarizării unice), în timp ce directorul coordonator adjunct al instituţiei a avut un venit total net ce s-a ridicat la 4.907 lei (din care 1.961 lei reprezintă venitul net realizat conform legii salarizării unice). Cei doi comisari şefi de divizie au avut în cursul luii aprilie un venit net total de 3.386 lei (din care 2.123 lei reprezintă venitul net realizat conform legii salarizării unice), respectiv 3.714 lei (din care 1.962 de lei reprezintă venitul net realizat conform legii salarizării unice).


Articole înrudite