06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Circa 26% dintre britanici preferă să comunice prin intermediul mijloacelor electronice, aşezaţi comod pe canapea, decât să se întâlnească personal cu interlocutorii. Poate din cauza comodităţii, a faptului că ieşirile în oraş se lasă cu cheltuială sau, pur şi simplu, fiindcă oamenii se feresc de întâlniri prea lungi cu prietenii şi familia, arată un studiu menţionat de Daily Mail.
Milioane de britanici (26%), comunică aproape exclusiv din casa lor confortabilă, preferând socializării „sofalizarea”. Cei care preferă schimburile rapide de texte unei conversaţii pe îndelete, într-un pub sau într-o cafenea, au nu mai puţin de 11 mijloace de a se conecta cu alţii, arată studiul, care enumeră: e-mail, text, instant messenger, Twitter, Skype, site-urile de jocuri online, live chat, jocurile sociale şi mesajele, precum şi comunicarea în reţele sociale ca Facebook sau Bebo.
Ca principal mijloc de comunciare cu prietenii şi familia, 71% dintre adulţi spun că recurg la text, 31%, la site-urile de reţele sociale, 27%, la e-mail, iar 18% folosesc live chat sau instant messinging, precizează studiul realizat pentru Yazino (online casino).
Chiar atunci când ar avea destul timp să se întâlnească personal (la sfârşit de săptămână), 11% dintre britanici preferă să rămâna acasă şi să comunice de acolo online. Ei petrec 4,6 ore pe săptămână vorbind online cu prietenii, iar, dacă s-ar întâlni personal, timpul s-ar lungi la şase ore.
Există şi utilizatori în exces în „sofalizare” - 3% petrec 25 de ore sau mai mult pe săptămână vorbind cu prietenii cu ajutorul mijloacelor electronice, mai arată studiul.


Articole înrudite