05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ştim că trebuie să consumăm mult mai multe legume şi fructe în stare crudă, să reducem consumul de carne roşie, prăjeli şi produse de tip fast-food, mai ştim că excesul de zahăr, lactate şi sare ne distruge organismul şi că trebuie să renunţăm la fumat şi la consumul abuziv de alcool. Acestea sunt informaţiile pe care specialiştii se bazează atunci când vor să ne corecteze obiceiurile zilnice şi să ne garanteze că astfel vom fi feriţi de cancer.
Iată câteva obiceiuri care îţi pun sănătatea în pericol.
1. Consumi prea multe produse sărace în grăsimi ("Low-fat", "fat-free")
Produsele pe care le găsim în magazine şi care sunt etichetate ca sărace în grăsimi sau fără grăsimi sunt periculoase pentru organism. Pentru a înlocui grăsimile, producătorii adaugă carbohidraţi rafinaţi şi zaharuri simple care determină fluctuaţii ale insulinei şi favorizează apariţia inflamaţiilor premergătoare cancerului.
2. Nu dormi suficient
Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să doarmă mai puţin de şase ore pe noapte sunt cu 50% mai expuse riscului de a face polipi la colon care favorizează apariţia cancerului la colon.
3. Nu îţi speli dinţii cu regularitate şi nici nu foloseşti aţa dentară
Dacă nu acorzi atenţie zilnic acestor obiceiuri, riscul de cancer creşte în fiecare zi, după cum arată mai multe cercetări efectuate recent. Depunerile care rămân între dinţi după ce ai folosit periuţa şi pasta de dinţi se pot întări, se infiltrează în gingii şi pot genera inflamaţii care se răspândesc în tot organismul. Un studiu susţine că femeile cu boli gingivale au un risc cu 75% mai ridicat de a face cancer la sân, în comparaţie cu cele care nu au aceste probleme.
4. Nu obişnuieşti să respecţi orarul meselor principale
Trebuie să ai o rutină atunci când vine vorba despre mâncat. Specialistul invitat în cadrul emisiunii explică de ce este atât de important să respecţi orele la care iei mesele principale: dacă organismul nu are hrană devine stresat, eliberează hormoni de stres care influenţează eliberarea insulinei şi favorizează apariţia proceselor inflamatorii.
5. Faci exces de suplimente alimentare, în special vitamina E
Mulţi specialişti le recomandă pentru suplimentarea dietei zilnice, însă nu este recomandat să exagerezi cu ele. Se pare că problema apare în special atunci când faci exces de vitamina E. Ea este utilă deoarece are proprietăţi antioxidante, însă în doze foarte ridicate ea poate să distrugă ADN-ul, favorizând astfel apariţia cancerului. Doza zilnică recomandată este de 30 de unităţi internaţionale (UI), iar dacă vrei să-ţi suplimentezi dieta cu această vitamină, dr. Oz recomandă consumul de fistic crud. 1-2 pumni de fistic crud asigură doza zilnică necesară de vitamina E.


Articole înrudite