14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul de Urgenţă Brăila lăsat a doua oară fără telefonie fixă de hoţii de cabluri
Spitalul de Urgenţă Brăila lăsat a doua oară fără telefonie fixă de hoţii de cabluri

Furt de cablu de telecomunicaţii cu repetiţie, care lasă a doua oară în circa 5 luni Spitalul de Urgenţă din Brăila fără legătură cu exteriorul. Hoţii au intrat într-o canalizare de lângă spital şi au tăiat cablurile pentru a vinde cuprul din care sunt făcute.

Spitalul a rămas fără telefonie fixă şi internet. "La ora 3 dimineaţa am constatat că centrala spitalului nu funcţionează, au fost anunţaţi cei din spital, noi am solicitat ajutorul companiei furnizoare de servicii, care ne-au informat că oficial, prin hârtie, că totul se datorează unei avarii, înţelegem furt al unui cablu din canalizarea din zona de lângă spital. Sigur că în spital este o problemă în momentul în care nu poate comunica cu exteriorul sau cu alte spitale. E a doua oară când se întâmplă, numai că nu ştiu ce putem face noi", a precizat dr. Dragoş Voicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Brăila.

Reprezentanţii spitalului au distribuit pe secţii telefoane mobile pentru cei care vor să ia legătura cu rudele internate.

Poliţiştii caută hoţii. "La data de 23 mai a.c., în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către un angajat al unei companii de telecomunicaţii, cu privire la faptul că au constatat deranjamente ca urmare a secţionării unui cablu. Din primele verificări s-a stabilit faptul că în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., persoane necunoscute ar fi sustras cablu de telecomunicaţii în lungime de 110 metri de pe strada Simion Bărnuţiu, din municipiu. În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările pentru identificarea persoanelor ce se fac vinovate de săvârşirea faptei, tragerii la răspundere a acestora şi a recuperării prejudiciului într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii de furt calificat", a declarat inspector Elena Ostache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila.

Un furt similar a avut loc la începutul lunii ianuarie, când spitalul a rămas, la fel ca și acum, fără centrală, telefonie fixă şi internet. Atunci poliţiştii brăileni i-au prins în flagrant pe doi bărbaţi, de 23 şi 50 de ani, care au intrat într-o canalizare, tot din apropierea spitalului, şi au furat cabluri de telecomunicaţii, tot pentru cupru.


Articole înrudite