Există cu adevărat un efect al condiţiilor meteorologice asupra stării psihice, severitatea simptomelor depresive variind în funcţie de vreme, relatează passionsante.be.Se ştie în general că ...
Atât planta, cât şi fructele căpşunului sunt bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, pro ...
Trei tinere de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au venit cu ideea realizării unui salam dietetic, fără grăsime animală, cu care au reuşit să impresioneze juriul ...
Pentru eliminarea obezităţii este necesară o strategie de tratament bine stabilită, care se aplică în funcţie de particularităţile fiecărui individ, susţine nutriţionistul Lygia Alexandres ...
Conectarea frecventă la reţelele de socializare creşte riscul de anorexie mentală sau de bulimie, arată un studiu al unor cercetători americani, preluat marţi de metronews.fr. Astfel, consultar ...
Românii mănâncă şi beau de cele mai multe ori cam tot ce poftesc sau le cade în mână. Astfel de alegeri se dovedesc ulterior extrem de nocive pentru organism, care reacţionează sub forma uno ...
Riscul de mortalitate al persoanelor care îmbătrânesc poate fi mai mare în condiţii de singurătate şi de mobilitate redusă, în timp ce a fi în vârstă sau supraponderal nu prezintă riscuri ...
Nu-mă-uita (Myosotis) este o plantă erbacee, ce aparţine familiei Boraginaceae, cu peste 70 de specii anuale, bienale sau perene. Cele mai multe dintre acestea cresc în Noua Zeelandă, în Europa, ...
Faptul că un animal de companie face bine sănătăţii oamenilor este bine cunoscut de cercetători şi de prietenii şi proprietarii de animale. De exemplu, pacienţii cardiaci care au un animal de ...
Efectuarea de exerciţii fizice constante, de nivel moderat până la susţinut, ar putea reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu american publicat în "Journal ...
"Pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool şi a fumatului şi alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutriţională, care asigură păst ...
Un top făcut de Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit un top al celor mai nocive fructe şi legume, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit. Este sezonul căpşunilor, dar ele conduc ...
Un amplu studiu internaţional a identificat 74 de variaţii genetice asociate cu nivelul de educaţie, un număr încă foarte scăzut faţă de dimensiunea fenomenului, potrivit unei echipe multidis ...
În jur de 800.000 de pacienţi riscă să rămână fără tratamente inovatoare începând cu luna iulie prin dispariţia de pe piaţa din România a 123 de medicamente, cauzată de publicarea în M ...
Aţi ajuns vreodată într-o cameră de hotel după un zbor lung şi extenuant iar, în ciuda oboselii, v-a fost extrem de greu să adormiţi? Şi chiar dacă într-un final aţi reuşit, v-aţi trezi ...
Guvernul a aprobat miercuri plata cotizaţiilor şi taxelor aferente anului 2016 pentru interconectarea instituţiilor specializate din România cu cele similare internaţionale în domeniul donatoril ...