Actul transpiraţiei şi mirosul acesteia sunt două mecanisme fiziologice extrem de fireşti şi de naturale. Transpiraţia abundentă este de obicei asociată cu efortul fizic intens, creşterea tem ...
Gutuiul (Cydonia oblonga), unicul membru din genul Cydonia, este un arbore de mărime medie, originar din regiunea Caucazului, în sud-vestul cald al Asiei. Este un arbore fructifer înrudit cu mărul ...
„Fiecare persoană trebuie să găsească o modalitate adecvată de a se feri de influenţele negative”, susţine radiestezistul bulgar Stefan Raşkov din Veliko Tărnovo. În vârstă de 92 de an ...
Bananierul este cultivat încă din antichitate, chiar înainte de cultivarea orezului. Banana este considerată ca fiind unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute fructe din lume.Bananierul face p ...
Chirurgia pe creier este una dintre operaţiunile cele mai delicate pe care un medic le poate efectua, însă în curând chirurgii ar putea să coloreze tumorile pentru a le face mai uşor de văzut ...
Nucile au fost considerate încă din antichitate alimentele creierului, din pricina formei pe care o au, iar cercetările moderne au dovedit că aceste fructe conţin nutrienţi esenţiali pentru să ...
Consumarea unei mari cantităţi de fructe şi legume îi poate face pe oameni mai fericiţi, susţin cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland, informează agenţia Xinhua.Conform ...
Persoanele care suferă de sindromul oboselii cronice prezintă anomalii cerebrale, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Radiology, relatează AFP.Acest sindrom, numit de ase ...
Este larg răspândită convingerea că mierea este mult mai sănătoasă decât zahărul, dar, în realitate, beneficiile sunt foarte reduse, iar un consum mare de miere este la fel de dăunător pen ...
Celulele roşii ale sângelui uman, hematiile, transportă oxigenul la nivelul întregului organism. Dacă pierdem mult sânge în timpul unei operaţii sau într-un accident, avem nevoie rapidă de t ...
Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie (SRP), profesor doctor Florin Mihălţan, a declarat că "fumatul la mâna a treia", ceea ce înseamnă fumul de ţigară din podele, ziduri, haine, p ...
Cei care lucrează noaptea ar trebui să evite să consume, seara târziu sau în cursul nopţii, alimente bogate în fier, deoarece fierul conţinut în acestea dereglează „ceasul intern” al org ...
Cine se culcă prea devreme nu se trezeşte mai odihnit, arată un specialist în somn, care adaugă că ora ideală pentru culcare s-ar calcula în funcţie de ritmul fiecăruia. O noapte este alcăt ...
Când vrem să bem apă, ne place să fie rece, chiar şi iarna, când preferăm să ne încălzim cu ceai cald sau cafea. Puţini dintre noi ar accepta să bea apă caldă, deşi beneficiile pentru s ...
Curcuma, un condiment folosit de obicei în amestecul pentru curry, poate mări capacitatea creierului de a se vindeca singur, potrivit unui studiu german care a descoperit că un compus chimic din ac ...
Consumul zilnic de băuturi gazoase ar putea grăbi îmbătrânirea celulelor, arată un studiu realizat de cercetători americani şi publicat în American Journal of Public Health. Oamenii de ştiin ...