Un băieţel din China bolnav de cancer osos a devenit primul pacient din lume căruia i-a fost implantată în coloana vertebrală, afectată de o tumoare, o vertebră obţinută cu ajutorul tehnolog ...
Zahărul este mult mai periculos decât sarea în ceea ce priveşte riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, care susţin că nivelul ridicat al acestuia în ...
Deşi pare cea mai obişnuită senzaţie din lume, foame este totuşi, din multe puncte de vedere, un fenomen misterios. Implică atât aspecte fiziologice, cât şi psihologice şi, datorită acestei ...
Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirurgicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de ...
Nimic nu se compară cu gustul unei pere coapte, care conţine cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi în special pentru sistemul imunitar.Părul (Pyrus comunis) este un arbore d ...
Un studiu recent demonstrează că există mii de acarieni în porii feţei oricărei persoane, indiferent de gradul său de igienă personală, ei neputând fi îndepărtaţi din locul în care vieţ ...
"Numeroase simptome sunt variabile şi nespecifice, depinzând de persoană", a declarat David Fleming, preşedintele Colegiului American al Medicilor şi profesor de medicină la Universitatea din Mi ...
Anumite bacterii din flora intestinală protejează împotriva alergiilor alimentare, arată un studiu efectuat pe şoareci, care ar putea duce la îmbunătăţirea tratamentelor probiotice, informeaz ...
Castravetele (Cucumis sativus) este o plantă legumicolă din familia Cucurbitaceae, care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben şi pe cel verde etc., şi este cultivat, în prezent, pe scar ...
O treime din populaţia planetei se află sub riscul unor probleme de sănătate sau chiar de moarte prematură din cauza poluării prezente în aerul din propria gospodărie, potrivit unui studiu rec ...
Morcovul (Daucus carota) este o plantă bienală, cu o rădăcină vegetală, de culoare portocalie, originară din zona mediteraneană, după spusele unor cercetători, cultivată încă din vremea r ...
Consumul de ceai sau cafea nu afectează inima, spre deosebire de băuturile energizante, care pot provoca probleme cardiace, au relevat studii realizate de centre de cercetare prestigioase din mai mu ...
Senzaţia de foame apare atunci când organismul a consumat toată energia obţinută din hrană, iar nivelurile glucozei şi insulinei din sânge încep să scadă, dar sunt o mulţime de factori, un ...
Persoanele care folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă ca să ajungă la serviciu au în medie cu 2,5-3 kg mai puţin decât cele care preferă maşina, susţine un studiu apăr ...
Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider, potrivit businessins ...
Nu doar alegerea unor alimente sănătoase este esenţială pentru o dietă corectă, ci şi modul în care ele sunt preparate. Nutriţioniştii precizează că unele alimente îşi pierd calităţile ...