Prazul - mai dulce decât ceapa, pe care o înlocuieşte foarte bine - aduce o aromă şi un gust deosebite şi contribuie subtil la reuşita fiecărui preparat, fără a anihila aromele celorlalte le ...
Odată cu înaintarea în vârstă, încep să apară şi problemele circulatorii. Există însă o serie de alimente care ne protejează vasele sanguine, reducând riscul apariţiei infarctului sau a ...
Somnul este asemeni sportului sau politicii: majoritatea oamenilor au impresia că ei ştiu cel mai bine cum stă treaba, însă, de fapt, e foarte probabil să se înşele. Aşadar, dacă până acum ...
Persoanele de vârstă medie diagnosticate cu diabet riscă să sufere de probleme cognitive în următorii 20 de ani, comparativ cu persoanele a căror glicemie este în limite normale, conform unui ...
Nu sunt doar simple ierburi aromatice sau alimente, ci adevărate medicamente şi antibiotice naturale, datorită proprietăţilor lor curative. Iată cum mai pot fi definite din punct de vedere al î ...
Contrar opiniei potrivit căreia floricelele de porumb dăunează sănătăţii, aceste delicioase gustări, preparate acasă şi consumate în mod regulat, ar putea contribui la prevenirea bolilor ca ...
1. Boala Morgellons se manifestă prin convingerea pacientului că pe sub pielea lui se târăsc, se mişcă insecte. De asemenea, bolnavii au impresia că simt muşcături, înţepături şi mâncăr ...
Adolescentele care au sânii anormal de mari sau asimetrici pot suferi de grave probleme emoţionale, iar sănătatea lor psihică va fi afectată. Fetele care au aceste probleme de dezvoltare anomal ...
Speranţa de viaţă a progresat în Uniunea Europeană comparativ cu anii 1990, dar disparităţile între ţări persistă, România figurând printre statele cu o medie redusă, de până în 75 de ...
România este una dintre ţările UE cu cea mai scăzută speranţă de viaţă, iar rata mortalităţii este printre cele mai ridicate, înregistrându-se în schimb o incidenţă scăzută a cazuril ...
Un mijloc eficient de a slăbi ar fi încadrarea tuturor meselor zilnice într-un interval de 8 ore şi evitarea gustărilor nocturne, spun oamenii de ştiinţă. Mâncând toată cantitatea de alimen ...
Un clip video realizat de oameni de ştiinţă explică mecanismele fiziologice din spatele neplăcutei senzaţii de „îmbuibare” pe care o resimţim când mâncăm prea mult – aşa cum se înt ...
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Dorel Săndesc, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România a avut cea mai mare creştere procentual ...
Persoanele care ţin post riscă să ia în greutate din cauză că alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate în carbohidraţi, lucru care cere o atenţie deosebit ...
Două noi studii publicate recent arată că un consum de condimente menţine sănătatea inimii şi ajută memoria. Primul studiu, publicat în “Nutrition Today”, a fost realizat de cercetătorii ...
În cazul multor produse comercializate pe scară largă în farmacii şi drogherii, dovezile ştiinţifice care să le ateste eficienţa sunt foarte slabe, a explicat Anthony Cox, conferenţiar speci ...