06 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consumul de peşte protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire
Consumul de peşte protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire

Consumul regulat de peşte protejează împotriva pierderii auzului provocate de îmbătrânire - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Brigham and Women's Hospital din Boston şi menţionat de passionsante.be.
Studiul s-a ocupat de femei, dar nu există niciun motiv pentru care rezultatele să nu se aplice şi bărbaţilor. Cercetarea a durat circa 20 de ani şi a cuprins 65.000 de participante. Obiceiurile lor alimentare au fost puse în relaţie cu cazuri de pierdere naturală a auzului (fără cauza traumatice), fenomen extrem de frecvent, asociat cu înaintarea în vârstă.
Unul din rezultatele cele mai relevante arată că femeile care mănâncă de cel puţin două ori pe săptămână peşte - indiferent de care - prezintă un risc cu 20% mai mic să li se altereze auzul faţă de cele care consumă rar sau deloc.
Consumul regulat de peşte permite prevenirea - într-o oarecare măsură - a tulburărilor auditive legate de îmbătrânire şi, în orice caz, întârzierea declanşării sau atenuarea amplorii fenomenului, apreciază cercetătorii. Ei adaugă că şi crustaceele joacă acelaşi rol.


Articole înrudite