Anumite bacterii din flora intestinală protejează împotriva alergiilor alimentare, arată un studiu efectuat pe şoareci, care ar putea duce la îmbunătăţirea tratamentelor probiotice, informeaz ...
Castravetele (Cucumis sativus) este o plantă legumicolă din familia Cucurbitaceae, care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben şi pe cel verde etc., şi este cultivat, în prezent, pe scar ...
O treime din populaţia planetei se află sub riscul unor probleme de sănătate sau chiar de moarte prematură din cauza poluării prezente în aerul din propria gospodărie, potrivit unui studiu rec ...
Morcovul (Daucus carota) este o plantă bienală, cu o rădăcină vegetală, de culoare portocalie, originară din zona mediteraneană, după spusele unor cercetători, cultivată încă din vremea r ...
Consumul de ceai sau cafea nu afectează inima, spre deosebire de băuturile energizante, care pot provoca probleme cardiace, au relevat studii realizate de centre de cercetare prestigioase din mai mu ...
Senzaţia de foame apare atunci când organismul a consumat toată energia obţinută din hrană, iar nivelurile glucozei şi insulinei din sânge încep să scadă, dar sunt o mulţime de factori, un ...
Persoanele care folosesc transportul în comun, merg pe jos sau pe bicicletă ca să ajungă la serviciu au în medie cu 2,5-3 kg mai puţin decât cele care preferă maşina, susţine un studiu apăr ...
Păstrarea prospeţimii alimentelor pentru mai mult timp şi reducerea cazurilor de toxiinfecţie alimentară depind foarte mult de modul în care aşezăm mâncarea în frigider, potrivit businessins ...
Nu doar alegerea unor alimente sănătoase este esenţială pentru o dietă corectă, ci şi modul în care ele sunt preparate. Nutriţioniştii precizează că unele alimente îşi pierd calităţile ...
O echipă de cercetători italieni a demontat mitul existenţei Punctului G, care, dacă este stimulat, ar asigura femeilor o plăcere sexuală mult mai mare şi numeroase orgasme. Experţii susţin c ...
Nutriţioniştii au susţinut multă vreme că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, că este esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi a energiei şi că previne mâncatul în exce ...
Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Busine ...
Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Hea ...
Consumul regulat de iaurt şi de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime acţionează favorabil asupra riscului de a dezvolta un diabet de tip 2, se arată într-un studiu realizat de o echip ...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat marţi interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor, deoarece consumul acestora ar presupune „ameninţări grave” la adresa a ...
Sportivii de performanţă, care efectuează antrenamente foarte exigente, trăiesc cu 40 la sută mai mult decât oamenii obişnuiţi şi prezintă un risc mai mic de mortalitate la bolile cardiovasc ...