18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai comune 10 greşeli într-un regim de slăbire
Cele mai comune 10 greşeli într-un regim de slăbire

Pierderea kilogramelor acumulate este o cursă cu obstacole pe care riscăm să o pierdem dacă vom face unele greşeli pe parcursul său. Urmarea unor reguli clare şi evitarea unor greşeli comune sunt elementele cheie ale acestui obiectiv. Autorul blogului „AutoayudaPráctica.com” a catalogat o serie de deprinderi greşite pe care trebuie să le evităm, dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus, informează ziarul ABC.

A mânca dezordonat

O alimentaţie adecvată este unul dintre pilonii fundamentali pentru a slăbi în mod corect. Este important să mâncăm cu grijă şi să acordăm atenţie hranei ingerate. Trebuie să se evite orice distragere a atenţiei care ne poate face să mâncăm mai mult decât necesar, iar cantitatea de calorii să fie astfel mai mare.

A sări peste mese

Deşi pare logic să ni se indice să nu mâncăm, dacă sărim peste o masă corpul nostru va interpreta acest lucru ca pe un semnal că nu are suficiente alimente pentru a funcţiona normal. Prin urmare, va încetini metabolismul pentru a arde caloriile şi va păstra mai mulţi nutrienţi din alimente, iar efectul va fi contrar celui dorit.

Dorinţa de a vedea rezultate imediate

Multe persoane vor să vadă cum scapă imediat de kilograme şi dacă nu constată rezultate rapid, se simt frustrate şi renunţă la regim. Pierderea în greutate este un proces de durată care necesită multă răbdare. Dacă se urmează un regim în mod constant şi cu răbdare rezultatele finale vor fi satisfăcătoare şi durabile.

A ceda presiunii anturajului

Pentru a pierde din greutate este necesar să deprindem obiceiuri sănătoase, care să ne orienteze spre alimente cu care nu eram obişnuiţi. În astfel de situaţii este normal ca persoanele care îşi schimbă stilul de viaţă să respingă şi invitaţiile celor care nu mănâncă sănătos. O voinţă puternică şi a nu cădea în tentaţie sunt elemente-cheie pentru a ingera alimente pline de calorii.

A neglija caloriile lichide

Nu doar mâncarea îngraşă. Produse precum băuturile răcoritoare, energizantele şi mai ales cele alcoolice au multe calorii. Consumul acestor băuturi în timpul regimului nu aduce rezultate scontate. Prin urmare cel mai bine este să bem apă, care, în afară de faptul că elimină toxinele, are zero calorii.

A nu dormi suficient

Deşi mintea se deconectează, în timp ce dormim corpul îşi continuă activ metabolismul. În timpul somnului se activează procesele implicate în detoxifiere şi în regenerarea corpului. Se recomandă să se doarmă între 6 şi 8 ore.

A nu folosi mâncarea drept recompensă

A mânca imediat după realizarea de exerciţii fizice, pentru a te recompensa, este o strategie contraproductivă. De multe ori, recompensa conţine mai multe calorii decât cele care se ard printr-o activitate fizică.

A crede în dietele miracol

Nu există aşa ceva. Metodele care promit pierderea unui mare număr de kilograme într-un timp scurt au efectul de boomerang. Kilogramele revin şi uneori în număr mai mare. Dacă obiectivul este de a obţine o greutate corectă, atunci trebuie să ne însuşim un regim alimentar şi un stil de viaţă sănătos însoţit de exerciţii fizice constante.

A avea aşteptări prea mari

Aşa numitele diete miracol îşi bazează strategia pe a promite pierderea de multe kilograme într-un timp foarte scurt. Acest tip de promisiuni generează aşteptări mari şi suscită frustrare, atunci când nu se îndeplinesc, iar multe persoane renunţă la regim. Pierderea în greutate este o cursă lungă. Este bine să existe aşteptări mai mici, care să genereze mai mult satisfacţie atunci când obiectivul este îndeplinit.

A te compara cu alte persoane

Fiecare fiinţă umană este diferită şi are un metabolism unic. Greutatea a două persoane care vor să slăbească nu va evolua niciodată la fel, prin urmare este absurd să comparăm procesul. Încă o dată voinţa şi răbdarea sunt esenţiale pentru atingerea obiectivului final. Nu contează cine termină primul cursa, conchide autorul.


Articole înrudite