09 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Strategii care te vor ajuta să slăbeşti mai uşor
Strategii care te vor ajuta să slăbeşti mai uşor

A ajunge la silueta ideală nu e un target atât de dificil dacă te străduieşti să ţii cont de câteva reguli de bun simţ. Renunţi la dulciuri, îţi faci cu regularitate exerciţiile de fitness, „te aeriseşti” la plimbări lungi şi încet-încet te vei bucura de o imagine mult mai plăcută reflectată în oglindă! Nu e nevoie să te înfometezi şi să te chinui la sală în fiecare zi! Schimbările drastice îţi pot dărâma moralul, aşa că e mai bine să iei lucrurile încet!

1. Cântăreşte-te în fiecare zi!
Majoritatea specialiştilor ţi-ar spune să o faci săptămânal, dar cele mai recente studii (în cadrul Universităţii din Minesotta) arată că eşti mai motivat dacă vezi măcar 100 de grame date jos în fiecare zi, după ce te-ai străduit în acest sens. Cântăreşte-te în fiecare dimineaţă şi aşteaptă-te să vezi diferenţe zilnice, datorate adesea balonărilor sau deshidratării. Dacă te şi hrăneşti corect şi faci mişcare, diferenţele pe care le sesizezi vor fi cele dorite de tine.

2. Nu te uita la televizor mai mult de 2 ore pe zi!
Chiar dacă ai impresia că aşa te relaxezi, nu faci decât să leneveşti iar asta se va vedea la cântar. Dacă nu vrei să ai fundul cât televizorul, ori te uiţi în timp ce pedalezi la bicicleta de cameră, ori înlocuieşti activitatea cu spălatul vaselor, o plimbare în parc sau o oră de joacă împreună cu cei mici (fie ei şi ai vecinilor). Studiile arată că adulţii care stau mult la televizor au şi tendinţa de a ronţăi diverse gustări, mai ales dulci, în acelaşi timp, aşa că acumulează cu 7% mai multe calorii decât cei care preferă alte activităţi. Ideal e să-ţi înregistrezi filmele sau emisiunile preferate, ca să le poţi vedea derulând porţiunea de publicitate. Salvezi astfel multe minute de leneveală.

3. Consumă 4 grame de fibre la fiecare masă
Consumând fibre, mănânci mai puţin, pentru că necesită mai mult timp pentru mestecare şi cresc producţia hormonilor care determină senzaţia de săţietate. Un măr mare conţine la fel de multe fibre ca o porţie de broccoli.

4. Dormi cel puţin 7 ore pe noapte
Un studiu efectuat la Universitatea din Chicago relevă faptul că oamenii care nu dorm suficient au un nivel mai scăzut al hormonilor care controlează apetitul. Astfel, dacă dormi prea puţin, rişti să ajungi obez! Cel mai bine e să adormi devreme şi să te trezeşti tot devreme!

5. Bea 8 pahare de apă pe zi
Apa nu e bună doar ca să potolească setea, ci şi pentru că îţi creşte metabolismul. Studiile cercetătorilor germani au arătat că 8 pahare de apă pe zi cresc rata metabolismului cu 30%. O parte din această creştere venea din efortul organismului de a încălzi apa, iar restul din efortul de a o absorbi. „Când bei apă, nu consumi calorii, dar organismul foloseşte energie ca să o acumuleze. Asta e valabil doar pentru apă, nu şi pentru sucuri sau alte băuturi”, explică Michael Boschmann de la Universitatea de Medicină din Berlin. E important să bei apă înainte de masă şi mai ales înainte de gustări dulci.

6. Nu munci mai mult de 8 ore pe zi!
Cei de la Universitatea din Helsinki au studiat 7.000 de adulţi şi au observat că cei care obişnuiau să stea la birou peste program ajungeau să acumuleze kilograme în plus de-alungul anului. Explicaţia: stresul de la muncă nu-ţi permite să ţii o dietă sau să îţi faci timp pentru exerciţii fizice! Încearcă să îţi faci zilnic un plan de bătaie ca să termini ce ai de făcut, astfel încât să-ţi rămân şi timp pentru o plimbare cu bicicleta sau pentru a găti o cină sănătoasă.


Articole înrudite