23 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Efectele uimitoare ale frunzelor de dafin
Efectele uimitoare ale frunzelor de dafin

Toată lumea ar trebui să ştie ca mirosul specific degajat de frunzele de dafin are o multime de beneficii pentru organism. Proprietătile lor medicale extraordinare, precum caracteristicile antiinflamatorii şi liniştitoare au fost cunoscute şi folosite încă din Grecia Antică.
În plus, se crede că frunza de dafin poate fi de folos în tratarea epilepsiei, scrie Sfatul Părinţilor. Chiar şi în zilele noastre, practicanţii medicinei naturiste cunosc beneficiile uimitoare ale frunzei de dafin, care includ scăderea hipertensiunii, tratarea insomniei şi stresului, ca şi controlul asupra nivelului colesterolului.
Pentru a te bucura de toate aceste beneficii oferite de frunza de dafin, nu trebuie decât să o foloseşti în mâncăruri sau să o arzi şi să laşi aroma sp se împrăştie uşor în toată casa. Fumul frunzei arse este benefic pentru relaxarea muşchilor, calmarea minţii şi îmbunătăţirii stării de spirit.
În plus, frunzele de dafin alungă insectele nedorite. Dacă insectele ţi-au invadat bucătaria sau casa, cea mai bună soluţie este folosirea frunzei de dafin. Nu este toxică nici pentru copii şi nici pentru animalele de companie. Însă mirosul ei puternic alungă gândacii de bucătărie şi celelalte insecte nedorite.
Este suficient să pui câteva frunze de dafin în fiecare colţ al bucătăriei sau al casei. De vreme ce nu sunt toxice nu trebuie să-ţi faci griji că ar putea contamina mâncarea sau ar putea face rău animalelor de casă.
Deşi pot fi utilizate atât frunze proaspete cât şi uscate, cele mai bune în alungarea insectelor sunt ultimele deoarece mirosul lor este mai puternic.


Articole înrudite