28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Băieţii de la Phoenix şi fetele de la LPS, victorii pe linie
Băieţii de la Phoenix şi fetele de la LPS, victorii pe linie
Campionatul Naţional de baschet rezervat juniorilor a programat în weekend partidele unei noi etape din faza a doua. La masculin, ambele echipe de la Phoenix au evoluat pe teren propriu, la sala de sport de la Şcoala Gimnazială 3 „Ion Luca Caragiale”. Sâmbătă au evoluat juniorii mari, care au întâlnit pe cei de la Magic Champions. Gălăţenii au prins o zi bună, în care le-au ieşit aproape combinaţiile şi au obţinut o victorie categorică, la 35 de puncte diferenţă. Rezultat final: Phoenix - ACS Magic Champions 96-61. Antrenorul Gelu Cazanoschi i-a remarcat pe: Tudorache, Badea, Popa, Şerbănescu, Negoiţă şi Chiricuţă.
A doua zi, duminică s-a jucat partida dintre Phoenix şi CSU Ploieşti. Gălăţenii şi-au valorificat avantajul terenului propriu, câştigând cu 62-46. Din tabăra gălăţeană s-au evidenţiat: Cojocaru, Frumuşanu şi Dumitru. Cele două echipe gălăţene continuă să fie neînvinse în acest sezon. La sfârşitul acestei săptămâni, duminică 10 februarie, sunt programate restanţele: cu BC Laguna Bucureşti, la Under 14, respectiv cu CSU Cuadripol Braşov, la Under 18.
Echipele de junioare de la LPS au avut de asemenea un sfârşit de săptămână încărcat. La categoria Under 16, gălăţencele au jucat pe teren propriu cu eternele rivale de la Olimpia. Fetele noastre au evoluat cu ambiţie şi au reuşit să obţină prima victorie din acest an. LPS Galaţi - Olimpia, scor final: 68-44. Antrenoarea Andrada Popescu s-a declarat mulţumită de prestaţia pe care au avut-o: Raluca Neculache, Bianca Nini, Corina Purcel, Andreea Creţu, Florentina Grigoraş şi Diana Răcuciu. La categoria Under 14, gălăţencele au jucat duminică la Constanţa cu CSS. Meciul a fost lung, s-a jucat la sânge, ambele echipe luptând să câştige pentru a nu-şi compromite definitiv şansele de calificare la turneul semifinal. Micuţele noastre baschetbaliste s-au impus meritat cu 61-48. De la învingătoare au ieşit în evidenţă: Corina Purcel, Elena Robitu şi Claudia Cristea.


Articole înrudite