02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dreptatea a venit de la TAS: Simona Halep a primit reducerea pedepsei de la patru ani la nouă luni
Dreptatea a venit de la TAS: Simona Halep a primit reducerea pedepsei de la patru ani la nouă luni

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis marţi după-amiază apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA)!

"De-a lungul acestui proces lung şi dificil, mi-am menţinut convingerea că adevărul va ieşi în cele din urmă la iveală şi că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt şi am fost întotdeauna o sportivă curată. Credinţa mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzaţiile scandaloase care mi-au fost aduse şi de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aş fi dorit. Aş dori să le mulţumesc avocaţilor mei care au fost alături de mine şi au crezut în mine de la început; şi, mai important, vreau să le mulţumesc sponsorilor mei, fanilor şi concurenţilor mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung şi dificil. Abia aştept să mă întorc în circuit", a fost prima declaraţie a Simonei după aflarea deciziei.

Comisia TAS a luat astfel următoarele decizii:
1. Apelul depus de Simona Halep pe 28 septembrie 2023 împotriva deciziei anunţate pe 22 septembrie 2023 de tribunalul independent al ITF este admisibil şi acceptat parţial.
2. Apelul depus de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 14 decembrie 2023 împotriva deciziei din 22 septembrie 2023 a tribunalului independent ITF este admisibil şi respins.
3. Decizia luată pe 22 septembrie 2023 de tribunalul independent ITF nu este luată în considerare.
4. Simona Halep a comis violări ale regulilor antidoping, articolele 2.1 (prezenţa) şi 2.2 (uzul) din TADP 2022, ca rezultat al prezenţei substanţei interzise (roxadustat) în proba sa de urină prelevată pe 29 august 2022.
5. Simona Halep este sancţionată o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni, cu începere din 7 octombrie 2022.
6. Se consideră că Simona Halep a început efectuarea suspendării provizorii cu începere din 7 octombrie 2022.
7. Toate rezultatele obţinute de Simona Halep în competiţii care au avut loc în perioada 29 august 2022-7 octombrie 2022 sunt descalificate, incluzând anularea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani.
8. Sentinţa este pronunţată fără costuri, cu excepţia taxelor de judecată de 1.000 de franci elveţieni, plătite de Simona Halep şi de ITIA pentru apelurile lor.
9. Ordonă ca ITIA să îi plătească Simonei Halep suma de 20.000 de franci elveţieni reprezentând onorariile sale juridice şi alte cheltuieli legate de procesul de arbitraj.

Citește și Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale


Articole înrudite