03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Turneul de la Wimbledon, în pericol
Turneul de la Wimbledon, în pericol

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon, singurul dintre cele patru de Mare Şlem ale sezonului care se dispută pe iarbă, au anunţat că vor studia "toate scenariile, inclusiv amânarea sau anularea", din cauza pandemiei de coronavirus, urmând să aibă o "reuniune de urgenţă" săptămâna viitoare, informează EFE şi AFP.
Anunţul a fost făcut de All England Tennis Club, organizatorul turneului, care a precizat într-un comunicat dat publicităţii miercuri seara că va "continua să evalueze minuţios toate scenariile pentru ediţia 2020 de la Wimbledon", fiind luată în calcul inclusiv posibilitatea ca turneul să nu se mai dispute în acest an.
"O reuniune de urgenţă a comitetului director al clubului este prevăzută săptămâna viitoare şi, în prealabil, vom avea o comunicare strânsă cu Federaţia britanică de tenis, ATP, WTA, Federaţia internaţională şi celelalte turnee de Mare Şlem", se arată în comunicat.
"Provocarea fără precedent pe care o reprezintă criza Covid-19 continuă să afecteze stilul nostru de viaţă în moduri pe care nu ni le-am putut imagina, iar gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi în Regatul Unit şi în întreaga lume", a comentat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club.
Turneul de la Wimbledon ar trebui să se desfăşoare, conform calendarului actual, între 29 iunie şi 12 iulie, iar pregătirile ar urma să debuteze "la sfârşitul lunii aprilie", conform organizatorilor. Simona Halep este campioana en titre la Wimbledon.


Articole înrudite