19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UEFA a anunţat oficial amânarea finalelor Ligii Campionilor şi Europa League
UEFA a anunţat oficial amânarea finalelor Ligii Campionilor şi Europa League

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a oficializat luni, aşa cum era de aşteptat, amânarea finalelor Ligii Campionilor atât la masculin cât şi la feminin şi Europa League, prevăzute iniţial în luna mai, la o săptămână după ce a suspendat aceste competiţii din cauza pandemiei de coronavirus.
„UEFA a luat oficial decizia de a suspenda meciurile respective, programate iniţial în mai 2020“, a scris instanţa europeană într-un comunicat citat de AFP.
„Nu a fost luată nicio decizie referitoare la noile date. Grupul de lucru alcătuit săptămâna trecută (...) va studia opţiunile posibile. Grupul a început deja să examineze calendarul“, a adăugat ea, promiţând anunţuri „la momentul potrivit“.
Finala Ligii Campionilor ar fi trebuit să aibă loc la Istanbul pe 30 mai 2020, la trei zile după finala Europa League din oraşul polonez Gdansk. Finala Ligii Campionilor la feminin era programată la Viena pe 24 mai. UEFA a decis săptămâna trecută să amâne Campionatul European până în vara anului 2021 şi să suspende „până la noi ordine“ toate competiţiile sale intercluburi. În fotbalul feminin, Liga Campionilor şi Europa League au fost întrerupte în faza optimilor de finală, iar Liga Campionilor feminină, în cea a sferturilor.


Articole înrudite