26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
842 de locuri la buget la programele de Masterat ale Universităţii Dunărea de Jos
842 de locuri la buget la programele de Masterat ale Universităţii Dunărea de Jos

Înscrierile pentru admiterea la cele 52 de programe de Masterat ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au început de luni, 18 iulie 2022.. În acest an, s-au scos la concurs 842 de locuri la buget, 412 pentru românii de pretutindeni şi 961 cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate la Masterat sunt la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (120), unde sunt 5 programe de studiu. La Inginerie sunt 119 locuri la buget, repartizate pe 6 programe de masterat, din care unul - Concepte avansate în proiectarea şi exploatarea autovehiculelor – este în premieră la UDJG.

Urmează în ordine: Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (96 de locuri bugetate, 5 programe de masterat), Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (88 de locuri la buget, 4 programe de masterat), Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative (80 de locuri bugetate, 3 programe de masterat). Facultatea de Litere şi cea de Educaţie Fizică şi Sport (câte 70 de locuri bugetate şi 3 programe de masterat), Ştiinţe şi Mediu (60 de locuri la buget, 3 programe de masterat), Inginerie şi Agronomie Brăila (58 de locuri bugetate, 3 programe de masterat), Istorie, Filosofie şi Teologie (40 de locuri, 2 programe de masterat), Arhitectură Navală (23 de locuri bugetate, 1 program de masterat în limba engleză) şi Arte (18 locuri la buget, 2 programe de masterat). La Facultatea Transfrontalieră, pentru cele 13 programe de masterat care se desfăşoară la Chişinău, Comrat şi Cahul, sunt scoase la concurs 375 de locuri cu bursă pentru românii de pretutindeni şi 100 locuri cu taxă.

Înscrierile au loc, în intervalul 18-23 iulie, atât online cât şi fizic, la centrele special amenajate. Pe 25 şi 26 iulie se desfăşoară probele de concurs (dacă este cazul), iar până pe 28 iulie se afişează rezultatele. Cei declaraţi ADMIŞI la ciclul II de studii cu frecvenţă, au la dispoziţie intervalul 28-30 iulie în care trebuie să depună diploma în original, confirmând, astfel, că doresc să fie studenţi ai UDJG. Înscrierile pentru Facultatea Transfrontalieră se desfăşoară în intervalul 20-24 iulie, restul datelor fiind identice cu cele prezentate iniţial.

Admiterea se face, la cele mai multe dintre facultăţi, pe bază de dosar. Facultatatea de Arte este singura din Universitate la care admiterea la programele de masterat Teoria şi practica spectacolului liric şi Teatru şi artele performative constă exclusiv în probe practice. La Facultatea de Ahitectură Navală – programul Ahitectură Navală în limba engleză, candidaţii vor susţine şi un test eliminatoriu de limba engleză (se poate echivala cu Certificat tip Cambridge). La ACIEE, la programul de masterat Calculatoare şi tehnologia informaţiei – se susţine o Probă eliminatorie (interviu) pe baza tematicii stabilite. Candidaţii care se înscriu la domeniul Teologie trebuie să prezinte certificatul de botez şi acordul scris al Arhiepiscopiei sau al Episcopiei de care aparţin. În plus, candidaţii proveniţi din alte eparhii trebuie să solicite şi să depună la dosar şi avizul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

Programul centrelor de înscriere este: luni - vineri 8.30-15.30; sâmbătă şi duminică 9.00-14.00.   Pentru mai multe detalii, accesaţi www.admitere.ugal.ro, secţiunea Masterat.


Articole înrudite