9 milioane euro pentru modernizarea punctelor de colectare a gunoiului Recomandat

Vineri, 27 Septembrie 2019 13:44
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consilierii locali gălăţeni au aprobat, joi, 26 septembrie 2019, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Galaţi, un proiect de hotărâre privind amenajarea şi modernizarea punctelor de colectare a deşeurilor.

Prin acest proiect, în cadrul căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, se doreşte amenajarea şi modernizarea unui număr de 517 puncte de colectare selectivă a deşeurilor în sistem suprateran, inclusiv racordarea acestora la reţeaua de canalizare a oraşului. Este vorba despre o investiţie a cărei valoare estimată este de 41.301.728 lei cu T.V.A., adică aproape 9 milioane euro. Pentru moment sursa de finanţare propusă este bugetul local.

Scopul proiectului este de a eficientiza activitatea de colectare selectivă a deşeurilor. Astfel, prin sistemul suprateran, cu patru module pentru colectarea selectivă a deşeurilor, doar cetăţenii arondaţi la punctul de colectare vor avea acces la acesta, fiind eliminate astfel actele de vandalism. Practic, modulele vor fi prevăzute cu un sistem de securizare, control de acces cu cartelă, care va fi alimentat de la un kit cu panou fotovoltaic de minim 250 W, care va asigura funcţionarea sistemului continuu, indiferent de condiţiile meteo.

În plus, se vor demola platformele care prezintă un grad avansat de degradare şi se vor realiza platforme suport noi. Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu