STOP VOT: Care sunt cele 4 personalităţi care vor avea busturi în Parcul „Mihai Eminescu” Recomandat

Joi, 26 Septembrie 2019 11:39
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a lansat, în urmă cu două săptămâni, pe Facebook, o consultare publică, în cadrul căreia gălăţenii au fost invitaţi să-şi exprime opinia cu privire la personalităţile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul „Mihai Eminescu”. În urma centralizării propunerilor venite din partea instituţiilor de cultură şi a organizaţiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalităţi care şi-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galaţi, iar gălăţenii au putut decide, până astăzi, joi, 26 septembrie 2019, la ora 10.30, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu, care dintre aceste personalităţi merită să aibă un bust în Parcul „Mihai Eminescu”.

Astfel, şi-au exprimat opţiunea 2.777 de persoane. Pentru fiecare dintre cele 18 personalităţi s-au înregistrat următoarele rezultate:
- Eremia Grigorescu - 1.109;
- Mihail Kogălniceanu - 797;
- Hortensia Papadat-Bengescu - 172;
- Iosif Ivanovici - 140;
- Smaranda Brăescu - 114;
- Fani Tardini - 85;
- Alexandru D. Moruzi - 73;
- Teodor Al. Munteanu - 53;
- Nina Cassian - 47;
- Elisa Leonida Zamfirescu - 45;
- Dimitrie Cuclin - 39;
- Ioan Simion Mărculescu - 33;
- Melchisedec Ştefănescu - 25;
- Camil Ressu - 11;
- Ioan Brezeanu - 11;
- Benone Puşcă - 10;
- Iordan Chimet - 9;
- Nicolae Oancea - 4.

Reamintim că Primăria municipiului Galaţi a realizat lucrări ample de modernizare în Parcul „Mihai Eminescu”. Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigaţii, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, instalaţii hidroedilitare şi instalarea de mobilier urban. Lucrările de modernizare a Parcului „Mihai Eminescu” au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu T.V.A.). Subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Parcul „Mihai Eminescu” inaugurat cu muzică bună şi poezie".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu