22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asistentă medicală din Galaţi reţinută pentru că fura cardurile pacienţilor
Asistentă medicală din Galaţi reţinută pentru că fura cardurile pacienţilor

La data de 27 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Combaterea Infracţionalităţii Informatice au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa un femei, de 49 de ani, din municipiul Galaţi, asistentă medicală la o unitate spitalicească din aceeaşi localitate, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de furt, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
La adresa de domiciliu a femeii au fost descoperite şi ridicate probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracţiunile menţionate.
Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar şi de la pacienţi, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare şi tichete tip voucher de vacanţă.
Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele şi, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase online, dar şi la comercianţi fizici din municipiul Galaţi. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei.
Faţă de femeie a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul unităţii de parchet menţionate, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanei.

UPDATE: Asistenta hoaţă de la TBC Galaţi se întoarce la muncă, dar cu restricţii


Articole înrudite