22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asistenta hoaţă de la TBC Galaţi se întoarce la muncă, dar cu restricţii
Asistenta hoaţă de la TBC Galaţi se întoarce la muncă, dar cu restricţii

O femeie (foto), în vârstă de 49 de ani, şi-a ratat o carieră exemplară de asistent medical în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, unde după 30 de ani de muncă a fost depistată după ce a furat carduri de la cadre medicale şi pacienţi. De asemenea, mai este acuzată de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi de acces ilegal la un sistem informatic.

Prima victimă a fost la sfârşitul anului 2019, când un medic a reclamat dispariţia cardului. Până la blocare, asistenta reuşea să scoată banii prin operaţiuni de sume mici, fără a fi necesar pin-ul. Au mai fost reclamaţii de la o asistentă medicală şi de la doi pacienţi, până ieri, când au avut loc descinderi la locuinţa femeii bănuite. Ancheta poliţiei a atins punctul culminant când au depistat o tentativă de comandă online nereuşită, în valoare de 2.000 lei, cu unul dintre cardurile furate, de pe un site.

De altfel, cazul a şocat lumea medicală din spital. „Doctorul căruia i-a lipsit cardul în timpul programului a făcut sesizare la poliţie, în nume propriu, şi apoi s-a derulat ancheta. Sigur că am fost şi noi informaţi ca şi instituţie, s-au făcut cercetări pe secţia respectivă, dar orice suspiciune nu a putut să fie demonstrată. Există comisie de etică la nivelul spitalului care va lua măsurile, după ce vom şti faptele, dacă angajată noastră nu vine 3 zile la muncă, i se desface contractul de muncă”, a precizat dr. Claudia Scorpan, purtător de cuvânt, Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a decis ca cercetările să continue cu femeia sub control judiciar. Paguba reţinută momentan este doar de 2.500 lei, dar se aşteaptă ca să apară şi alte reclamaţii. Pe această perioadă, femeia poate merge la serviciu, dar nu poate intra în saloane unde sunt bunurile pacienţilor sau în orice zonă unde sunt bunuri personale depozitate.

Cazul a fost anunţat de Monitorul de Galaţi în articolul "Asistentă medicală din Galaţi reţinută pentru că fura cardurile pacienţilor".


Articole înrudite