01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine deţine, în acest moment, drepturile pentru Sigla Asociaţiei Suporter Club Oţelul Galaţi
Cine deţine, în acest moment, drepturile pentru Sigla Asociaţiei Suporter Club Oţelul Galaţi

De ani de zile de când a fost înfiinţată Asociaţia Suporter Club Oţelul Galaţi, nimeni nu a obţinut drepturile de proprietate intelectuală pentru marca, emblema şi denumirea echipei fanion din fotbalul gălăţean.
Nici nu prea le-a păsat multora atât timp cât Oţelul Galaţi nu s-a remarcat cu rezultate. Dar iată, acum, când echipa se află pe trend ascendent, se reactivează şi interesul pentru înregistrarea mărcii şi emblemei. Discuţii aprinse au început după ce s-a aflat că pe data de 29 august 2023, Paulina Mihailopol, soţia lui Dorinel Munteanu, care este şi angajată a clubului, a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea pe persoană fizică a mărcii „Asociaţia Suporter Club Oţelul Galaţi”.
Reamintim că după intrarea în faliment a FC Oţelul Galaţi, marca Oţelul Galaţi 1964, palmaresul şi trofeele au fost vândute pentru suma de 10.000 de euro, în cadrul licitaţiei „Istoria unui simbol” - Oţelul Galaţi organizată sediul Artmark, în februarie 2017, şi despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "FC Oţelul Galaţi - o istorie „topită”, scoasă la licitaţie".
Marca, emblema şi denumirea (numele comercial) reprezintă elementele de identificare şi diferenţiere a profesioniştilor/comercianţilor în privinţa activităţii desfăşurată de aceştia. Protejarea brandului, a mărcii, mai ales în sport, sunt esenţiale. Să nu uităm scandalul între Gigi Becali şi Clubul Sportiv al Armatei pentru marca „Steaua”. De aceea, la aflarea veştii că o persoană fizică, fie ea şi soţia celui care a readus Oţelul în prima ligă a fotbalului românesc, s-a iscat o stare de iratibilitate în rândul suporterilor şi nu numai.
Oficialii clubului au fost foarte reţinuţi în declaraţii, mai ales că este greu de crezut că soţia lui Dorinel Munteanu a acţionat din proprie iniţiativă.
De altfel, înregistrarea mărcii Asociaţiei Suporter Club Oţelul Galaţi are istorie lungă, fără rezultate concrete.
Potrivit Registrului de Mărci de la OSIM, în 2017 au existat 5 tentative de înregistrare a mărcii şi emblemei echipei Oţelul Galaţi, ba sub denumirile: SUPORTER CLUB OTELUL GALATI, F. C. OTELUL GALATI 1964, F.C. OTELUL GALATI, SUPORTER CLUB OTELUL GALATI 1964. Majoritatea acestora ua fost respinse, una este în aşteptare şi una a fost înregistrată (cea care a fost vândută cu palmares cu tot).
În 2018, este făcută o nouă solicitare de înregistrare a SUPORTER CLUB OTELUL GALATI 1964 care şi în prezent este „În aşteptare opoziţii/observaţii”.
Cea mai recentă solicitare de înregistrare a mărcii este, potrivit registrului de mărci OSIM, cea a Paulinei Mihailopol, al cărei stadiu este „În aşteptare observaţii”.
"Sunt oameni slabi, care au făcut multe greşeli. Vom dezbate în zilele următoare. Eu mai puţin. Vor vorbi cifrele. Vom vedea cine va avea dreptate. Nu mă aşteptam la persoane care îşi alocă nişte merite. Dacă vă uitaţi pe cifre, sunt dezastruoase. Soţia mea este cea care s-a ocupat de partea de contabilitate. Orice s-a pus în discuţie, se va dovedi. Nu cred că poate spune cineva, de când a preluat echipa Dorinel, împreună cu soţia pe partea de contabilitate, că nu merge bine. Vom dovedi", a spus Dorinel Munteanu la sfârşitul meciului Oţelul - Farul, de duminică, despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Oţelul a fost învinsă la Galaţi de campioana Farul".


Articole înrudite