22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La Galaţi, s-au umplut şoselele de şoferi drogaţi, băuţi sau fără permis
La Galaţi, s-au umplut şoselele de şoferi drogaţi, băuţi sau fără permis

La data de 6 octombrie 2023, în jurul orei 15:30 poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi au depistat, un bărbat, de 39 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, în timp ce conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă (tir) pe strada Macului, din localitatea de domiciliu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.
La data de 7 octombrie 2023, în jurul orei 07:33, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, din comuna Munteni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, în interiorul localităţii Nicoreşti, din judeţul Galaţi, sub influenţa băuturilor alcoolice.
La testarea alcoolscop a fost indicată valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În cursul aceleaşi zile, precum şi în cursul nopţii de 08/09.10.2023, poliţiştii gălăţeni au depistaţi alţi 2 bărbaţi, care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.
Primul dintre aceştia, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Galaţi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Constantin Levaditi, din localitatea de domiciliu, în jurul orei 22:20. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.
Cel de-al doilea, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Galaţi, a fost oprit în trafic pentru control, pe strada Minerului din comuna Cuca, judeţul Galaţi, în noaptea de 08/09.10.2023, în jurul orei 01:30, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise, precum şi a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din municipiul Galaţi, care a fost depistat în cursul nopţii de 07/08.10.2023, în jurul orei 02:30, de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi, în timp ce conducea un autoturism în regim taxi pe strada Brăilei, având direcţia de deplasare dinspre strada Roşiori către strada Traian, având suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
La data de 8 octombrie 2023, în jurul orei 19:45, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi, în timp ce se aflau pe strada Plăieşilor, din satul Tătarca, judeţul Galaţi, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare, care era condusă de un bărbat. Conducătorul auto nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care echipajul de poliţie a pornit în urmărire atât pe raza localităţii menţionate anterior, cât şi pe raza localităţii Şiviţa, unde pe strada Gării s-a reuşit blocarea autovehiculului.
Conducătorul auto a fost scos din autoutilitară şi, întrucât se manifesta agitat, s-a procedat la imobilizarea acestuia. Este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 66 de ani, din localitatea Şiviţa, care a declarat că nu a oprit la semnalul poliţiştilor deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă, şi aici, în prezenţa medicului de gardă a refuzat recoltarea de probe.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.


Articole înrudite