19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul primar Marius Stan a reuşit să anuleze hotărârea de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi
Fostul primar Marius Stan a reuşit să anuleze hotărârea de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi

Tribunalul Galaţi a decis astăzi să anuleze atât hotărârea de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi, cât şi pe cele de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor forului deliberativ judeţean.
Marius Stan a acţionat în judecată Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Galaţi, cerând anularea hotărârilor prin care i-au fost invalidate mandatele de consilier local şi consilier judeţean. Fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost ales atât consilier local, cât şi consilier judeţean pe listele UNPR.  La şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi şi a Consiliul Local a venit surpriza, după ce majoritatea aleşilor judeţeni şi locali au votat împotriva validării mandatelor de consilier judeţean şi consilier local câştigate de Marius Stan. Fostul primar a reuşit într-o primă fază să blocheze constituirea forului deliberativ judeţean şi a celui local alături de PNL şi a dat atunci o declaraţie deloc prietenoasă la adresa PSD. ”Am ieşit din sală pentru lipsa de respect a celor care zic că au câştigat alegerile. Atât timp cât s-au câştigat alegerile aşa cum s-au câştigat, aşa la mustaţă, ceilalţi competitori au avut şi ei suficient de multe voturi, ca să conteze într-o eventuală discuţie, negociere, pentru viitorul judeţului. Ignorându-ne, am considerat că trebuie să îi ignorăm şi noi, până când îşi vor reevalua poziţia vizavi de noi. Mi se pare că pesederizarea judeţului, la modul cum s-a făcut acum, este inacceptabilă pentru o democraţie. Cu toate mijloacele democratice pe care le avem la îndemână vom încerca să corectăm din abuzurile care cu certitudine vor urma” , declara Marius Stan. Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat, iar fostul primar s-a trezit în imposibilitatea de a-şi exercita fie mandatul de consilier judeţean, fie pe cel de consilier local, astfel că s-a adresat justiţiei.
Tribunalul Galaţi nu a avut nevoie de prea mult timp de gândire şi a decis astăzi să anuleze atât hotărârea de constituire a Consiliului Judeţean Galaţi, cât şi pe cele de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor forului deliberativ judeţean. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, dar şansele ca decizia primei instanţei să se mai schimbe sunt infime. Dacă hotărârea Tribunalului va fi confirmată de Curtea de Apel, în eventualitatea în care Consiliul Judeţean va ataca decizia, toate hotărârile adoptate de noul for deliberativ judeţean după validare, dar şi cele luate de noul preşedinte al instituţiei, vor fi lovite de nulitate.
De asemenea, instanţa obligă Consiliul Judeţean Galaţi la adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier judeţean al lui Marius Stan, în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei de astăzi.


Articole înrudite