14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Clădirea fostului cinematograf „Dacia” din Galaţi a intrat în modernizare
FOTO: Clădirea fostului cinematograf „Dacia” din Galaţi a intrat în modernizare

Primăria municipiului Galaţi informează că au început lucrările pentru renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf „Dacia”, din cartierul Micro 21, care va primi o nouă utilitate pentru comunitate.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Ani de zile clădirea a fost abandonată şi a ajuns într-o stare avansată de degradare, până să intre în administrarea noastră. Am dat startul lucrărilor de modernizare, pentru a reda această clădire comunităţii”.
În principal, este vorba despre lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde, modernizarea instalaţiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc.
Valoarea contractului de lucrări, ce sunt executate de către societatea GENDAV SRL, este de 6.480.593,76 lei. Durata contractului este de 18 luni. Proiectul are asigurată o parte din finanţare, de circa 2,1 milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.
După preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galaţi a obţinut contracte de finanţare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare.
Astfel, în clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcţiona un centru de robotică, la „Flacăra” s-ar putea desfăşura evenimente socio-culturale, iar „Ţiglina” ar putea găzdui Teatrul pentru copii şi tineret, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!

Citeşte şi Clădirea fostului cinema „Dacia” intră în renovare


Articole înrudite