14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Licitaţie pentru 20 de autobuze electrice lansată de Primărie
Galaţi: Licitaţie pentru 20 de autobuze electrice lansată de Primărie

Primăria muncipiului Galaţi continuă acţiunile pentru un transport modern şi nepoluant. În acest scop, a fost lansat în licitaţie publică un contract important privind achiziţia a 20 de autobuze electrice cu lungimea de circa 10 metri, în proiect fiind incluse şi două staţii de reîncărcare rapidă şi şase staţii de reîncărcare lentă.
„Continuăm în linia unui transport public prietenos cu mediul şi vorbim acum de 20 de autobuze electrice cu toate dotările moderne pentru a oferi călătorilor cele mai bune condiţii. Am spus din prima clipă că vremea autobuzelor la mâna a doua a trecut, iar în ultimii ani am adus la Galaţi nu mai puţin de 105 mijloace de transport noi şi moderne. Mai mult, prin proiectele pe care le derulăm cu fonduri prin PNRR alături de Primăria Vânători, gălăţenii vor avea la dispoziţie, pe lângă aceste 20 de autobuze electrice, încă 37 de mijloace de transport noi”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul muncipiului Galaţi.
Cele 20 de autobuze electrice vor îndeplini toate condiţiile speciale de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală, conform normelor europene. Autobuzele vor avea o capacitate de transport pentru 50 de persoane, vor fi prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor avea sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători, sistem de supraveghere video etc.
Valoarea maximă estimată a contractului este de aproximativ 52 de milioane de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 28 iunie 2023, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite