Încep lucrările de modernizare a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc Recomandat

Joi, 15 Octombrie 2020 13:23
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat astăzi, joi, 15 octombrie 2020, că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, după ce municipalitatea a obţinut finanţare europeană în acest scop, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Străzile Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc, modernizate cu fonduri europene“.

În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor - 5.570 m cale simplă; reabilitare şi modernizare a staţiilor de transport public de călători - 16 staţii şi peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea părţii carosabile; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar şi 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori şi arbuşti; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

Din punct de vedere al tehnologiei de execuţie a lucrărilor se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părţii carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuţia de piste noi pentru biciclişti; execuţia liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât şi reţeaua de alimentare, peroane noi şi schimbătoare de cale noi; reabilitarea şi repararea reţelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil şi tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal, amenajări peisagistice prin modernizarea spaţiilor verzi existente, cât şi a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea şi montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor reţele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea şi evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităţilor (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere şi indicatoare rutiere.

Durata de execuţie a lucrărilor care vor începe în cursul săptămânii viitoare este de 16 luni. Contractul de proiectare şi de execuţie a lucrărilor, în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat cu asocierea firmelor Lemacons SRL, Tancrad SRL, Mari-Vila Com SRL şi Add Global Design SRL, în urma licitaţiei publice. Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru)“ este de aproximativ 104.000.000 de lei (22 de milioane de euro), subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Fonduri europene de 22 milioane euro pentru reabilitarea a 2,6 km de străzi şi 5,5 km de linii de tramvai din Galaţi“.

Municipalitatea mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ce vizează străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, care beneficiază astfel, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Încep lucrările de modernizare cu fonduri europene a străzilor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918“.

Articole similare:
- Încep lucrările de modernizare cu fonduri europene a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc

- Străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, modernizate cu 18 milioane de euro

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu