05 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unul din cele mai importante ofuri ale celor peste 1.000 de locuitori din cartierul „Dimitrie Cantemir”, şi anume acela de a putea să îşi facă buletine de identitate pe adresa la care locuiesc, este însfârşit pe cale de a se rezolva. Practic, locuitorii din „Cantemir”, cartier care putea fi numit uşor cartierul nimănui, vor putea începe să facă formalităţile necesare pentru a deveni gălăţeni cu acte în regulă, adică vor putea să îşi scoată cărţi de identitate pe adresa unde locuiesc. Acest lucru a devenit posibil, chiar dacă legea nu s-a schimbat, în urma demersurilor făcute de noua conducere a Serviciului de Evidenţă a Persoanei şi de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, demers care a făcut posibilă primirea de „undă verde” de la  Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru întocmirea actelor.
„Începând cu data de 3 ianuarie, locuitorii cartierului «Dimitrie Cantemir» se pot prezenta la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul Primăriei Galaţi pentru a face formalităţile necesare întocmirii cărţilor de identitate pe adresa unde locuiesc. Luăm în calcul şi studiem posibilitatea ca locuitorii să nu se mai deplaseze la Primărie, ci să amenajăm o locaţie în cartier, în funcţie de numărul de solicitări pe care le vom avea”, ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.
Miracolul, dacă se poate numi aşa, s-a produs după ani în care primarul Dumitru Nicolae afirma că legea nu permite ca locuitorii din cartierul „Cantemir” să îşi facă buletin de identitate pe adresa la care locuiesc. Din cauza diferendelor existente în anii trecuţi între autorităţile gălăţene şi brăilene, cartierul „Dimitrie Cantemir” nu a fost inclus în niciunul dintre colegiile electorale ale municipiului Galaţi cu ocazia ultimelor alegeri parlamentare. Motivul a fost cel legat de neînţelegerile dintre autorităţile din Galaţi şi Brăila pe marginea celor 1.000 de hectare, deoarece terenul se afla în proprietatea muncipiului Galaţi dar pe teritoriu judeţului Brăila. Cei mai afectaţi de aceste neînţelegeri au fost copiii care au împlinit vârsta de 14 ani şi care nu au putut să îşi facă buletine pe adresa la care locuiau, dar şi cei cărora le-a expirat valabilitatea cărţii de identitate şi care au fost nevoiţi să îşi facă buletine pe vechea adresă.

Articole înrudite