14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Chiar la început de an, printre rudele Loredanei Jalbă, gălăţeanca băgată în moarte clinică de o bucată de tencuială căzută din blocul unde locuia, a fost mare bucurie. În ciuda tuturor previziunilor, tânara şi-a revenit ca prin minune.
„Aproape că nu îmi vine să cred. A spus «mama», m-a recunoscut, a dat din mână, a mişcat un picior. Nu îmi vine să cred. S-au adunat toţi medicii lângă ea şi nu le venea nici lor să creadă. E un miracol, ziceau ei, că altfel cum să îşi revină?”, spunea plângând de fericire Viorica Mocănaşu, mama Loredanei Jalbă. Femeia şi-a petrecut practic sărbătorile lângă uşa Secţiei Reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi. A stat acolo de pe data de 21 decembrie, când fiica ei a fost adusă la spital, şi mai stă şi acum pe un scaun adus acolo de cadrele medicale cărora le era milă de suferinţa ei şi a familiei. Nu a fost singură. Silvia Ungureanu, mătuşa Loredanei, şi soţul, Sorin Jalbă, au stat şi ei rând pe rând lângă uşa care îi despărţea de Loredana. Toţi plâng acum de bucurie.
„M-a recunoscut, nici nu îmi vine să cred, că toţi au spus că nu se va mai trezi”, spunea Silvia Ungureanu, mătuşa Loredanei.
Soţul tinerei victime, cel care întreţine familia din 550 lei, nici nu mai putea să vorbească de fericire.
Chiar dacă tânăra a fost rănită de o neglijenţă crasă, rudele nu vor să dea pe nimeni în judecată. „Nu vom da pe nimeni în judecată. Din banii lor, din 500 lei pe lună, nu avem bani de avocaţi. Să fie ea sănătoasă, atâta vreau pe lumea asta”, a mai spus Viorica Mocănaşu, mama tinerei.
Până şi medicii se miră de evoluţia neaşteptată a cazului. „Nu ne mai aşteptam la aşa ceva. Nu credeam că o să-şi mai revină, dar dacă omul propune, Dumnezeu dispune, iar acum sper să fie bine, deşi pericolul nu a trecut. Dar faptul că şi-a revenit, deşi era în comă profundă de zile bune, e un miracol la care aproape nimeni nu se mai aştepta”, a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Articole înrudite