Primăria Galaţi extinde zona de monitorizare a Falezei Dunării Recomandat

Luni, 29 Iulie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Accidentele de teren de pe Faleza Dunării au creat multe discuţii în societatea civilă gălăţeană. Zvonuri mai mult sau mai puţin adevărate circulă de ani de zile, perpetuându-se astfel ideea conform căreia faleza de la Galaţi s-ar prăbuşi în Dunăre. Zvonurile au fost alimentate şi de accidentele de teren apărute în zona Elicei, dar şi de văluririea asfaltului pe Faleza Superioară. În acest context, Primăria municipiului Galaţi a comandat, la sfârşitul anului 2017, o inspecţie tehnică a lucrărilor publice din zona Falezei şi monitorizarea şi analiza aprofundată a tuturor parametrilor privind solul Falezei, pe o perioadă de trei ani de zile.

Pentru a pune în practică măsurile necesare ce au rezultat în urma inspecţiei tehnice, săptămâna trecută, municipalitatea a lansat pe SICAP o licitaţie publică în vederea atribuirii contractului de prestări servicii privind realizarea unui ”Studiu geotehnic pentru punerea în aplicare a măsurilor rezultate în urma inspecţiei tehnice a lucrărilor publice zona Faleză”. Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, muncipalitatea doreşte extinderea zonei de monitorizare a Falezei, pentru depistarea în timp a apariţiei unor stări de degradare periculoase şi luarea măsurilor pentru stoparea lor.

În cadrul contractului, cu o valoare estimată de 950.000 de lei, se vor executa următoarele lucrări: ridicarea topografică a zonei studiate, foraje geotehnice şi echipare înclinometrică şi piezometrică a forajelor, încercări de penetrare standard, dinamică şi statică, studiu geo, studiu hidro şi analiză de stabilitate. În plus, ”se va studia obligatoriu extinderea limitei construibile actuale impuse de Planul Urbanistic Zonal existent" şi "Se va realiza un raport de urmărire în timp a versantului înclinometric (12 luni cu o frecvenţă a citirilor la 60 de zile), dar şi activităţi de proiectare: consolidări de versanţi, terasamente şi lucrări hidrotehnice, plan de operare şi întreţinere", se precizează în caietul de sarcini. Termenul maxim de realizare este de un an de zile de la data în care se emite ordinul de începere a lucrărilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu