19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi vrea să cumpere garajul care stă în calea regenerării urbane din Micro 19
Primăria Galaţi vrea să cumpere garajul care stă în calea regenerării urbane din Micro 19

Demolarea garajelor de lângă Spitalul Judeţean Galaţi nu poate fi finalizată, iar lucrările de restructurare urbană demarate de Primăria municipiului Galaţi nu pot fi continuate din cauza unui garaj şi a unui mic magazin de cartier care nu pot fi demolate deoarece deţinătorii au acte de proprietate ba pe construcţie, ba pe teren şi construcţie. Primăria Galaţi a căutat soluţii pentru ca şi cele două construcţii să fie demolate.

Pentru garaj s-a găsit soluţia achiziţionării acestuia de către municipalitate. În acest sens, s-a elaborat un proiect de hotărâre ce urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local Galaţi prin care se propune cumpărarea de către Municipiul Galaţi a imobilului situat în str. Costache Conachi nr. 1A,  format din teren în suprafaţă de 60 m.p. şi construcţie (garaj) în suprafaţă de 28 m.p. la un preţ negociat cu proprietarul de 11.000 euro la care se vor adăuga şi cheltuielile ocazionate cu autentificarea contractului de vânzare  - cumpărare care vor fi suportate de către cumpărător.

În schimb, pentru spaţiul comercial care este construit pe un teren concesionat de la Primăria Galaţi, proprietate privată fiind doar clădirea, potrivit informaţiilor obţinute de la Biroul de Presă al municipalităţii, se poartă discuţii cu proprietarul pentru a stabili sumele şi modalităţile pentru dobândirea acestuia.

SURSA FOTO: Facebook - Grupul Galati : Sesizarile cetatenilor ! (Tarbuc Costel)


Articole înrudite