12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiecte de gaze naturale aprobate pentru patru comune din judeţul Galaţi
Proiecte de gaze naturale aprobate pentru patru comune din judeţul Galaţi

Primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847 lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.

”Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale şi, prin acest program, vom branşa aproximativ 196.000 de familii la reţeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

Primele localităţi din judeţul Galaţi care vor primi bani pentru înfiinţare reţelelor de alimentare şi distribuţie gaze naturale aflate pe lista cu proiecte aprobate se află comuna Corod  care va primi 45.117.782 lei, Ghidigeni - 31.532.215lei, Griviţa - 21.699.995 lei şi Nicoreşti - 43.179.647 lei.


Articole înrudite